Curry met aardappel, doperwten en mosselen (of kip)

Tweede prijs in de categorie “Slechtste foodfoto van het jaar”.

Bij het rondneuzen op internet kwamen we een fijn recept tegen voor een curry met aardappelen en doperwten. Het probleem was alleen dat we niet alle ingrediënten in huis hadden. Zaken als mangopoeder en duivelsdrek (ja, zoek het maar op) heb ik zelden in het kruidenkastje staan en ik ben ook niet van plan om ze aan te schaffen.
Zoals de trouwe lezer weet is het DeMan in huis die kookt (bijna maar niet altijd) en die zei: “Komt goed”. En het kwam goed.
De hoeveelheden zijn voor twee personen maar wij hielden toch aardig wat over. Dus voor drie is het ook voldoende. Zeker als je er nog een salade bijmaakt.

Daar gaan we.
Uiteraard zetten we eerst alles wat we nodig hebben klaar. Zoals altijd.

Schil vier vastkokende aardappelen en snij ze in grove stukken. Kook de aardappel gaar en zet even apart. Weeg 2 ons diepvriesdoperwten af en zet even weg.
Snij twee uien in kleine stukjes en … inderdaad, zet even weg. De kruiden die we nodig hebben zijn: 1 theelepel komijnzaad en 1 theelepel mosterdzaad. Die mogen bij elkaar in een klein schaaltje. In een ander schaaltje doe je 1 theelepel chilipoeder, 1 theelepel gemalen koriander, 1 theelepel kurkuma en 1 theelepel komijnpoeder (djinten). Die laatste hadden wij niet en die werd vervangen door 1 theelepel ras el hanout.
We raspen een stuk verse gember van 1,5 cm en snijden 2 knoflooktenen heel fijn.
3 ons gekookte mosselen of 3 ons lekker bruingebakken kipblokjes staan ook al te wachten.

Aan de slag!
In een stevige hapjespan doe je het komijnzaad en het mosterdzaad. Even het vuur wat hoger en de zaden een beetje heen en weer schuiven over de bodem tot ze gaan “knappen”. Doe dan wat olie erbij en de fijngesneden ui, de gember en de knoflook. Blijf roerbakken tot de ui glazig is. Dan mogen de blokjes aardappel. Roer dit alles goed om en doe er dan de rest van de kruiden bij samen met twee eetlepels water. Als de aardappels een beetje gaan bruinen dan mogen de erwtjes erbij.
Als laatste de gekookte mosselen of de kipblokjes. Het is maar waar je voor kiest. Warm alles goed door en dan aan tafel!!

Published by

2 thoughts on “Curry met aardappel, doperwten en mosselen (of kip)

  1. Lekker gerecht. De aardappelen waren makkelijk te snijden en goed klaar te maken in de pan. Dit recept is zeker aan te raden.

    1. Dag Gerard. De merknaam van de messen heb ik verwijderd. Mocht je interesse hebben in het plaatsen van een advertorial neem dan gerust contact op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *