Curry met eieren, tomaten en doperwten

curryeieren

Curry met eieren, tomaten en doperwten en heel veel kruiden. Later zal ik een foto van het gerecht zelf maken. Want het is een kleurrijk gerecht. Voor nu kruiden die ook heel belangrijk zijn. Zorg altijd voor goede kwaliteit kruiden en niet van die ouwe uitgedroogde potjes uit de supermarkt. Een heerlijke vegetarische curry die snel gemaakt is en, zoals gezegd, een kleurig gerecht door de mix van wit/geel, groen en rood. Zet alles vooraf klaar en dan zul je zien dat dit gerecht heel snel op tafel staat.

Voor vier personen begin je met 8 eieren te koken tot ze hard zijn. Pellen en even apart zetten. In een grote pan fruit je een fijngesneden kleine ui samen met een halve theelepel komijnzaadjes. Doe er na een minuutje of twee een theelepel heel fijngesneden (geraspte) verse gember bij en een teen knoflook. Ook heel fijngesneden. Dan een theelepel garam masala, een halve theelepel koenjit, een theelepel gemalen koriander, een theelepel chilipoeder en wat zout.

Doe er een klein beetje water bij om aanbranden te voorkomen. Even omroeren en dan de eieren, 100/125 gram tomaten in blokjes gesneden en 100 gram diepvriesdoperwten en voor de liefhebbers van pittig een groene peper in ragfijne ringetjes gesneden in de pan. Er mag nu een flinke beker water bij en we laten alles zo’n 5 minuten zachtjes koken. Wellicht mag er nog wat water bij maar dat ligt een beetje aan de hoeveelheid vocht die uit de tomaten komt. De eieren snijden doe je pas op je bord. Serveren met een handje koriander erover. Overigens is het geen grote maaltijd en als je geen voorgerecht en nagerecht hebt dan is deze hoeveelheid ook prima voor twee personen.

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *