De Bazaar in Beverwijk

bazaar1

Wat een feest is dat om een dag rond te banjeren op de Bazaar in Beverwijk. Je bent echt een dag op vakantie en je komt zeker thuis met een leuke aanwinst of allerlei heerlijkheden.
Wij waren te gast bij Sabina Kookt! toen zij haar kookboek presenteerde. We kregen een rondleiding (zintuigensafari) van Pierre Wind en een lunch met zalige gerechten uit het Kookboek van de Bazaar. En wij besloten ter plekke dat wij vanaf nu regelmatig een dagje Bazaar doen.

Als je er nog niet eerder geweest bent is enige voorbereiding wel handig.
Want het is er groot. Enorm groot. Alles zien op één dag is ons niet gelukt. Er is van alles te doen voor kinderen en regelmatig worden er speciale evenementen georganiseerd.
Kijk dus goed rond op de website van de Bazaar voor je een geweldige dag uit organiseert. Aan de kassa heeft men kleine plattegrondjes. Zelf een kraam huren en je spullen verkopen kan ook. Gegarandeerd veel publiek.
Mijn favoriete deel is de Oosterse markt. Dit deel van de Bazaar is gratis toegankelijk. Wees verstandig en neem je trektrut (boodschappentas op wieltjes) mee. En niet denken, heb ik niet nodig, ik draag alles wel. Ga je spijt van krijgen.
Groentes, kruiden, olijven, bakkers met het heerlijkste brood, slagers, pizza’s, couscous, koek en snoep, noten en nog veel en veel meer. Overal mag je knijpen, ruiken, vastpakken en proeven. Dit geldt overigens uitsluitend voor de uitgestalde koopwaar. Niet knijpen in die leuke marktkoopman.
DeMan proefde er kamelenmelk. Ik hoefde geen litertje mee te nemen van hem. Maar de mispels daarentegen vielen zeer in de smaak. De door de kruidenmeneer zelfgemaakte kruidenmengsels gebruiken we bijna dagelijks. Het gesuikerde fruit is een delicatesse om op te knabbelen.
En uiteraard kun je er overal ook heerlijk eten. Bij de Thaise mevrouw mag je voor 7 euro je bord vol laten scheppen. Bij de Turkse meneer eet je broodjes waar je later nog van droomt. En ga zo maar door.
Wees verstandig en eet tussen de middag een niet te groot broodje of lekkertje en vlak voor je aan het einde van de dag naar huis gaat pas dat bord vol laten scheppen. Want echt, je doet geen stap meer na een bezoek aan zo’n Thaise mevrouw.
Kun je thuis gelijk op de bank ploffen en kijken wat voor leuke dingen je allemaal gekocht hebt.

Doen die Bazaar in Beverwijk. Een heerlijke dag uit.

bazaar2

KokenKoken

Published by

2 thoughts on “De Bazaar in Beverwijk

  1. De Bazaar! Je hebt me weer op een idee gebracht. Vroeger kwam ik er elke week omdat ik in de Zaanstreek woonde. Nu ligt het niet direct op de route, maar ik ga er toch maar weer eens heen. Het ruikt er altijd zo lekker en als je dan die bakken ziet zoals op de foto loopt het water me uit de mond.
    En het is er hartstikke goedkoop.
    Wat een goed idee! Ik gooi het in de Koffie Club.

  2. Dit gaan wij in de zomervakantie ook maar eens proberen. We wilden er al veel langer heen. Alleen die Pierre Wind slaan we maar over. Vervelende man.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *