De lekkerste cheesecake die er bestaat

cheesecake
Je kunt een nieuw jaar niet beter beginnen dan met een heerlijk stuk gebak met o.a. boter, suiker, eieren en room. Deze lekkerste cheesecake aller cheesecakes is daar zeer geschikt voor en ook nog eens heel makkelijk te maken. Deze echte Joodse cheesecake uit het Londense East End komt uit het boek Kaneel & Kardemom van Anne Shooter. Voor iedereen die graag bakt is dit toch wel het bakboek dat niet mag ontbreken in je kast. Zie voor meer informatie (en het recept van amandelcake) mijn recensie bij Hebban.
Uiteraard gaan we niet het halve boek op internet smijten maar deze cheesecake moet echt.

Nodig:
150 gram digestive-koekjes, 75 gram gesmolten boter en wat extra voor het invetten van de vorm, 200 gram fijne kristalsuiker + 1 el extra, 2 eieren geklutst, 500 gram huttenkase en 300 gram zure room.

Oven op 180 graden en een springvorm van 22 centimeter invetten en de bodem bekleden met bakpapier. De koekjes malen we fijn (mag ook in een plastic zak en dan met de deegroller eroverheen) en mengen we met de gesmolten boter. Op de bodem van de springvorm en goed aandrukken. Dit zetten we even in de koelkast zodat de bodem wat kan opstijven.
Klop vervolgens de suiker met de eieren en doe er de huttenkase bij. Goed doormengen en in de springvorm gieten. Dit gaat 30 minuten in de oven. Ondertussen meng je de zure room met 1 el kristalsuiker en dat giet je over de taart nadat die 30 minuten in de oven is geweest. Zet nog 5 minuten terug in de oven.
Volgens het recept moet je hem vervolgens een hele nacht in de koelkast laten staan. Dan is hij nog lekkerder. Het lijkt mij een hele opgave om dat te doen.
Je kunt hem zo eten maar uiteraard is het opleuken van de bovenkant een hele fijne aanvulling. In het zomerseizoen aardbeien, zwarte bessen, frambozen. Of nu, in de winter, chocoladedruppels of caramelsaus (of beide). Maar ook reepjes geconfijte sinaasappels of wat dacht je van stoofpeertjes.

Het boek is een uitgave van Good Cook en neem nou maar van mij aan dat je dit boek echt wilt hebben.

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *