De Grote Hamersma 2013

De Grote Hamersma 2013

Verloting!!!!!!
We doen het weer. We gaan weer een boek weggeven. En wat voor een boek. De Grote Hamersma 2013 van Harold Hamersma uitgegeven door Nieuw Amsterdam.
Harold Hamersma. Wijnproever. Wijnkenner. Wijnschrijver. Wijnverteller. Wijnman der wijnmannen.

Een man die er niet voor terugdeinst een wijn te vergelijken met “de kat die in de kist met goudrenetten gepiest heeft” om vervolgens te melden dat het nog een lekkere wijn is ook.
Ik weet niet wat ik liever doe. Een mooi glas wijn drinken uit een fles die in De Grote Hamersma een mooi cijfer heeft gekregen of alleen maar lezen in De Grote Hamersma. Ligt ook een beetje aan de tijd van de dag.
’s Morgens alleen maar lezen is een stuk verstandiger dan een wijntje proeven. Alhoewel ik Harold ervan verdenk al vroeg op de dag te beginnen met proeven en uitspugen. Want doorslikken bestaat niet. Ja, zo af en toe. Maar nooit allemaal.
Anders zou hij dagelijks voor het middaguur al oud Hollandse zeemansliedjes ten gehore brengen en dat doet hij beslist niet. Denk ik.

Per land, per supermarkt, per importeur, per soort enzovoort. En niet te vergeten de altijd geweldige 100 van Hamersma. Het boek (een dikke hardcover) is aan alle kanten een bron van informatie en plezier. Ik verdenk Harold ervan om diep in zijn hart een dichter te zijn.
Hoe bedenk je het anders om een wijn zo te beschrijven: “Opwaaiend zomerjurkje, blond, likkend aan een perzik-mango-passievruchtijsje.”

Een boek om niet te missen.

En de winnares van dit boek is ……. Willeke!! Van harte gefeliciteerd!

Bedankt voor het meedoen allemaal.

KokenKoken

Published by

11 thoughts on “De Grote Hamersma 2013

  1. oh,een heerlijk boek voor lange, donkere avonden met een plaidje en kaarsje en een glaasje op de bank…Graag!

  2. Het klinkt veelbelovend,uitnodigend Ć©n met de nodige humor,dan zit het voor mij de komende lange maanden wel helemaal goed,ik hou me dus van harte aanbevolen!
    -xxx-

  3. Klinkt als een kentebloesem, nu in deze herfst! Even niet denken aan de hieronder gememoreerde spruitjessoep. Hef het glas!

  4. ik drink het glaasje wijn laat op de avond. eerst lezen en dan het basismateriaal onderzoeken is mijn motto.

  5. Dat wil ik inderdaad niet missen. Zo’n mooi en informatief boek en dan lekker genieten met een goed glas wijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *