De Heimweekeuken van Karin Luiten

De Heimweekeuken van Karin Luiten

Gisteren was het zover. De Man in huis verjaarde en kreeg o.a. het boek De Heimweekeuken van Karin Luiten. En niet zomaar een exemplaar. Nee, met opdracht!
Hij is een groot fan van Karin dus dat was een schot in de roos. Wij (want ik ook) zijn voornamelijk fan omdat de recepten van Karin altijd goed te maken zijn en altijd kloppen. Dat is heel fijn van een kookboek en dat is lang niet altijd het geval in andere boeken.
De gerechten uit het vorige boek “Zonder pakjes en zakjes” zijn inmiddels vrijwel allemaal gemaakt en altijd even heerlijk. Het boek De Heimweekeuken is een combinatie van recepten en lezen. Niets fijner dan eetlezen.
Een eetleesboek is het allerfijnst op leesgebied dat er bestaat. Toppunt van pret in dit boek zijn ook de tekeningetjes die Karin maakte van de mensen die zij interviewde over hun Heimweerecept. Die maken het zo typisch een “Karinboek”.
Voor jongere koks een kennismaking met een aantal gerechten die het proberen zeker waard zijn en voor de oudere koks veel herinneringen. En voor de eetlezers veel te lezen.
Ik vind dit een ultiem kadokookboek. Vooral als je het bij Koken met Karin zelf koopt en er een opdrachtje in laat zetten. Het kan nog net voor Moederdag en lees je dit later dan is er altijd wel een verjaardag of feestdag op komst.
En de prijs is er naar dat je het ook gewoon als aardigheidje kado kunt doen.
Aan jezelf bijvoorbeeld.

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *