De stelen van de broccoli daar maken we saus van

broccolisaus

Er zijn echt mensen die de stelen van de broccoli weggooien. Die zijn er. Niet meer doen. Die stelen zijn zeer smakelijk. Je kunt ze heel dun schillen en in reepjes snijden en dan (met dipsausje) zo opknabbelen.
Maar DeMan besloot er een heel lekker sausje mee te maken. En dat was toch een delicatesse! Een heel fijn recept.

Stelen van de broccoli even schoonspoelen en de lelijke stukjes en een stukje van de onderkant afsnijden. Dan verder in kleine stukjes snijden. Afwegen of je 3 ons hebt en zo niet dan wat roosjes erbij.
Bij kleine stelen dus meer roosjes en bij grote stelen …. etc. Doe alle broccoli in een klein pannetje met een beetje water en een paar tenen knoflook in stukjes. Kook dit zo’n 5 minuten en dan afgieten en fijnprakken. Je kunt ook in een later stadium (net voor het toevoegen van de geitenkaas) de staafmixer erin zetten.
Ondertussen heb je in een andere pan een heel fijn gesneden uitje of sjalotje in wat olie gesmoord. Als dat glazig is doe je er de geprutte broccoli bij samen met een glas witte wijn en 125 ml crème fraîche.
Laat even al roerend een beetje inkoken als dat nodig is. Daarna deden wij er 125 gram zachte geitenkaas bij. Als dat gesmolten is heb je dus een hele fijne saus.
Door de pasta met wat gehakte walnoten en je bent eigenlijk al klaar. Je kunt de geitenkaas ook weglaten en de saus bij gegrild vlees of bij vis eten.
Kneepje citroensap erdoor doet wonderen. Nooit meer weggooien dus die stelen.

De inspiratie voor dit recept kwam van Rob’s Budget Menu.

KokenKoken

Published by

11 thoughts on “De stelen van de broccoli daar maken we saus van

  1. nopu jaaaa, goddelijk! Maar die stelen hebben dan ook de meeste smaak, zelf mijn honden vinden die stelen lekker!

  2. leuk, leuk, leuk. Ik gooi die stronken nooit weg, zomin als het stugge groen van de prei. Daar maak ik altijd soep van en die is heerlijk! Maar dit vind ik ook een uitmuntend idee.

  3. Afgelopen week pasta met broccoli gegeten. De stelen grof geraspt door de salade gedaan. Was ook heerlijk! Maar bovenstaande tip (zonder geitenkaas) lijkt me ook zalig. Toevoegen aan waslijst met probeersels dus.

  4. Klinkt heel lekker en ik zal het onthouden. Ik hou niet zo erg van de smaak van broccoli , te koolig, maar de stelen smaken net wat frisser. En de tip geraspt door de salade vind ik helemaal geniaal, dank Silphya

  5. Super lekker, ik heb ‘m zonder wijn gemaakt en een klein beetje parmezaan ipv geitekaas.

    de stronken gooi ik nooit meer weg 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *