De supermarktleugen

desupermarktleugen

Met rode koontjes en een iets snellere hartslag las ik dit boek. Het liefst zou ik van iedere pagina een stukje voorlezen aan wie er dan ook op dat moment in mijn omgeving is. Echt dat gevoel van: “Moet je horen! Wat ik nu lees!”
Maar ja, niet doen. DeMan wil het zelf nog lezen en dat is goed ook. Veel mensen denken dat ze heus wel weten wat voor trucjes de supermarkt gebruikt. Dit boek onthult er nog een paar meer. Echt altijd gedacht dat die kleine kinderkarretjes in de supermarkt uitsluitend voor het plezier van de kinderen waren? Niet dus. Die laatste meters voor de kassa. Ja inderdaad, met de kassakoopjes. Enig idee hoeveel procent van de omzet van een supermarkt daar gemaakt wordt? Ik durf erom te wedden dat er trucjes bij zijn waar ik nooit meer intrap.

Behalve de trucjes van de supermarkt gaat dit boek ook over de producten in de supermarkt. Wat koop je? Hoe weet je wat erin zit? Kom je dat ooit te weten? Hoe worden wij, maar vooral ons voedsel, gemanipuleerd? Keurmerken als Skal, Demeter, Bio en noem ze maar op. Het komt allemaal aan bod.
Topkoks die zich laten betalen door de fabrikanten van additieven. Mensen in hoge functies die een dubbele agenda hebben. Clean labeling en etiketten, marketing, plakmiddelen voor vlees en vis en zo kan ik nog wel een uurtje doorgaan. Het is allemaal zo verbijsterend. De Duitse journalist Jörg Zipprick legt het genadeloos bloot. En Will Jansen van Bouillonmagazine heeft de tekst aangepast en aangevuld met zaken die in Nederland gebeuren. Nou, die Will Jansen maak je ook niks wijs. Dat is wel duidelijk.

Moeten we er dan ook moedeloos van worden? Kunnen we dan niets meer kopen en eten? Nee, zeker niet. Het boek geeft nuttige tips waar je op kunt letten bij het kopen en hoe je ontkomt aan de trucjes van de winkel. Bovendien maak je natuurlijk zelf uit wat je met al deze informatie doet. Als je goed geïnformeerd wilt zijn dan is dit een onmisbaar boek. Voor 12,50 krijg je 160 pagina’s bomvol informatie, tips en wetenswaardigheden.

En nee, ik heb dit boek niet cadeau gekregen. Gewoon zelf gekocht. Dat zouden veel mensen moeten doen. Je gaat er geen spijt van krijgen.
Uitgave van Bouillon Magazine.

Published by

One thought on “De supermarktleugen

  1. Naar aanleiding van jou bericht ook dit boek aangeschaft. Ik maak (gelukkig) al zoveel mogelijk zelf, maar toch ben ik er nog wel erg van geschrokken. Ik ga nog maar iets beter opletten denk ik.Bedankt voor de tip!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *