Donutpudding

Van dit gerecht heb ik geen foto want ik heb het (nog) niet durven maken. Niet omdat het moeilijk is want er kan weinig fout gaan. Maar het is heel slecht voor een mens en dus te lekker. Ik vond het in een Amerikaanse Roman. Zoals jullie wellicht weten ben ik een beetje gek als het gaat om damesromans ook wel “Trashy Novels” genoemd.

De schrijfster Linda Howard (geen website) vond het nodig om aan het einde van het boek Drop Dead Gorgeous dit recept de wereld in te slingeren onder de naam “Blair’s (hoofdpersoon uit het boek) Krispy Kreme Doughnut Bread Pudding. Aangezien het boek waarschijnlijk nimmer in het Nederlands zal worden vertaald hierbij de primeur van dit vreselijke recept.

Neem een glazen ovenschaal van zo’n 30 x 25 cm. Het moet een glazen schaal zijn want anders plakt de pudding aan alle kanten vast. Neem 24 donuts. Maakt niks uit wat voor donuts. Alles door elkaar mag ook. Breek de donuts in kleine stukjes en doe ze in een grote kom. Klop 3 eieren los en klop er daarna 1 blikje gezoete gecondenseerde melk (Friesche Vlag, Supermarkt) door. De echte liefhebber mag een vanillestokje leegschrapen en erdoor kloppen. Smelt 60 gram roomboter en roer dit door de melk/ei samen met twee theelepels kaneel (of meer als je dol bent op kaneel).
Dit roer je door de stukjes donut.

Het mengsel wat je nu hebt is nog veel te droog. Je gaat er nu melk doorheen roeren tot het lijkt op een stevig cakedeeg. Geen soep van maken want dan is het te dun. Eventueel (hoeft absoluut niet) roer je er ook nog een flinke kop gehakte pecannoten door. Stort de hele zwik in de beboterde ovenschaal en bak 30 minuten op 180 graden. Laat wat afkoelen. En als je denkt dat het nog niet erg genoeg is dan kun je er glazuur overheen gieten.
Sluit je op, zeg tegen iedereen dat het mislukt is en eet de hele schaal zelf leeg. Tot overmaat van ramp kun je deze pudding ook maken met berlinerbollen, koffiebroodjes of overgebleven oliebollen. Dat laatste idee is van mij.

Published by

4 thoughts on “Donutpudding

  1. Hoi Cornette, niks over je donutpudding (heftig recept!), maar een pragmatische vraag (weet niet waar ik ‘m anders moet laten), is je e-mailadres veranderd? Ik probeer je te mailen, maar krijg ‘m terug als zijnde ‘unavailable’. Of zit je lekker even op de Bahama’s? Uit te buiken van die pudding šŸ™‚

  2. Ik heb hem gisteren gemaakt en hij was superlekker! Ik had er na mijn quest voor donuts door het hele dorp slechts 8, rest van de hoeveelheden wel gewoon aangehouden, en dat ging ook prima šŸ™‚

  3. ….wat een geinig recept,moet erg lachen om je commentaar erbij.
    Het zet mij er in ieder geval toe aan om dit recept eens te proberen.
    Niet dat er hier zoveel donuts overblijven,hoor….:-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *