Down to Earth van Sacha de Boer en Jacob-Jan Boerma

downtoearth

Je hebt kookboeken en je hebt kijkboeken. Af en toe zijn er mensen die zoveel kennis van zaken hebben dat het ze lukt om een kijkkookboek of kookkijkboek te maken.
Het boek Down to Earth van Sacha de Boer en Chefkok Jacob-Jan Boerma van Restaurant De Leest in Vaassen is daarvan een geweldig voorbeeld. De werkelijk schitterende foto’s van Sacha de Boer zijn een streling voor het oog. Het water loopt je in de mond bij het zien van al dat heerlijks. Ik zou zo een paar van deze foto’s groot aan de muur willen hangen.

Maar dan de recepten van Jacob-Jan Boerma. Het is een tweesterrenkok dus je zou al snel denken dat zijn kookkunsten iets te hoog gegrepen zijn voor een amateurkok maar niets is minder waar. Echt alle recepten zijn even spectaculair maar vooral voor iedereen prima te doen.
Het boek is ingedeeld in hoofdstukken met de smaken: fris, mals, zilt, aards en zoet. Veel recepten zijn vegetarisch. Maar er zitten ook prachtige vlees- en viscreaties tussen.

Voor mij is dit absoluut het kookboek van het jaar. Het is een boek dat in geen enkele keuken van een (amateur)kok mag ontbreken. Je zou zeggen dat het wellicht het ultieme cadeau voor de feestdagen is. Maar dan moet ik toch adviseren om het met Sint te geven of om wat voor reden dan ook eerder.

Want als je echt de sterren van de hemel wilt koken met de kerst (en daarvoor en daarna) dan is dit HET boek. Eenvoudige en oogstrelende creaties die inspireren en smaken naar meer. Wat een boek! Fenomenaal. In alle opzichten.
Kopen, kijken en koken. NU!

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *