Een bundel vol kookgeluk van Onno Kleyn

Een bundel vol kookgeluk van Onno Kleyn

De titel is briljant want dat is precies wat het is. Een bundel vol kookgeluk van Onno Kleyn is zo’n boekje waar je mee in een hoek van de bank kruipt. Mooi glaasje wijn op tafel, stukje kaas erbij en dan hopen dat je niet zo diep in het boek raakt dat de katten ongemerkt de kaas van je plankje stelen.
Niet voor niks dat je bij Onno Kleyn kunt leren om te schrijven over culinaire zaken. Kijk maar bij de Academie Culinair schrijven. Hij kan dat als geen ander. Al lezend in dit boek bekroop mij het gevoel dat ik het allemaal wilde. Culinair schrijfles, koken, naar Frankrijk en verder lezen. Allemaal tegelijk.
Hoe hij het voor elkaar heeft gekregen om uit 5 jaar Volkskeuken deze 100 afleveringen te peuteren is mij een raadsel. Nou ja, de stukjes die teveel leunden op de actualiteit van dat moment heeft hij weggelaten. Maar die hadden er van mij ook gewoon bij gemogen hoor.
Nu is het in ieder geval heel veel leesplezier voor een uiterst leuke prijs geworden. Dit boekje is zijn geld meer dan waard. Vanwege de recepten maar nog veel meer vanwege het leesplezier.
Leuk Sinterklaaskado. Lekker kopen voor jezelf en het ultieme cadeautje als je bij vrienden gaat eten. Doe er een flesje wijn bij en hang er dit boekje aan. Niks bloemen of ander geneuzel.
Een bundel vol kookgeluk! Dat is precies wat het is.

KokenKoken

Published by

2 thoughts on “Een bundel vol kookgeluk van Onno Kleyn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *