Eiersalade de luxe

eiersalade

Er zijn mensen die zeggen dat ze alle recepten zelf bedenken. En die mensen bestaan ook echt. Denk ik. Maar de meeste putten toch uit bronnen die ze eerder gezien of gelezen hebben. Vaak zonder dat ze het zich bewust zijn. Dat kan toch ook niet anders. Er zijn miljoenen/miljarden recepten op de wereld. Vastgelegd in miljoenen/miljarden boeken, tijdschriften, websites en noem maar op. Om dan iets geheel nieuws te bedenken is wel heel bijzonder.

Het recept voor eiersalade de luxe heb ik ook niet zelf bedacht. Ik kwam een fijn recept tegen bij Keukenliefde voor een heerlijke eiersalade. Ik maakte hem voor iets meer dan 20 personen (alles x 3) maar dan hou je uiteraard een klein schaaltje apart voor jezelf. Voor de volgende dag bij de lunch. En ik deed er nog iets bij. Vervolgens ga ik dan niet roepen dat ik het zelf verzonnen heb. Dat zou ik kunnen doen. Maar dat doe ik niet. Overigens ben ik geen heilige want ongetwijfeld heb ik ook recepten die iemand anders ooit eerder heeft bedacht.

Kortom, ik maakte de eiersalade van Keukenliefde en sneed ook nog een paar reepjes gele paprika heel klein (mag ook rood of groen zijn) en bakte wat spekblokjes uit tot ze knapperig waren. Daarna wat uitlekken op een stuk keukenpapier en nog iets kleiner snijden. Want dat is wel het geheim van deze lekkere eiersalade. Alles heel klein snijden. Bieslook was ik vergeten mee te nemen dus dat zat er niet in. Meng alles door elkaar en smul. Overigens de volgende dag nog lekkerder dan op de dag zelf.

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *