Eigenwijze Couscoussalade

Couscoussalade
Eigenwijze Couscoussalade van Culinette

Het is verschrikkelijk belangrijk om altijd zelf na te blijven denken en zo eigenwijs mogelijk te zijn. Kijk bijvoorbeeld eens naar de gebruiksaanwijzing op een pak Couscous eigen merk van Albert Heijn. Als je de Couscous 2 minuten hebt laten wellen in kokend water dan moet er nog boter bij en dan nog 3 minuten op laag vuur verwarmen.
Geen idee hoe dat bij de familie Heijn uitpakt maar als ik die 3 minuten op laag vuur verwarmen er nog achteraan doe dan heb ik iets in de pan waar de gemiddelde creatieveling c.q. de handige doe-het-zelver vast hele bijzondere dingen mee kan maar waar ik geen raad mee weet. Misschien als je het koud laat worden dat het nog dienst kan doen als onderzetter ofzo.

Nee beste kookgekkies. Hou je nou maar gewoon aan mijn hoeveelheden en gebruiksaanwijzing. Per persoon neem je 100 gram Couscous en 1 deciliter water. Doe het water in de pan en per deciliter water mag er een eetlepel (olijf)olie in en een halve theelepel zout. Dit recept is voor twee personen dus dat is 200 gram Couscous, 2 deciliter water, 2 eetlepels olie en 1 theelepel zout.
Dan doe ik nog wat gedroogde kruiden in het water. Tijm of Italiaanse kruiden. Eetlepel ongeveer. Breng het water aan de kook. Dan pan van het vuur, Couscous erin en goed doorroeren. Paar minuutjes laten staan en dan doen we de volgende fitnessoefening:
Zet de pan stevig op een onderzetter en ga met een houten lepel tekeer als een dolle. Er mag nog wat olie of boter door. Je blijft roeren, hakken en tekeer gaan tot de Couscous weer los is. Een paar kleine klontjes mogen wel. Kniesoor die daarover zeurt.

Ondertussen heb je in een grote schaal een heel fijngesneden rode ui gedaan samen met een halve rode paprika in kleine stukjes en een klein blikje maiskorrels (uitgelekt). Daar schep je de nog warme Couscous doorheen en voor een pietsje pittigheid een paar druppels tabasco. Hoeft niet, mag wel.
Uurtje laten staan (niet in de koelkast) zodat de smaken kunnen intrekken. Eet het op kamertemperatuur.
Lekker met iets “nattigs” zoals kleine gehaktballetjes in pikante tomatensaus of stukjes kip in hete weet-ik-veel-saus. Of met groenteprut zoals ratatouille.
Knapperige groene sla erbij en een mooi glas witte wijn. En als er Couscoussalade over is dan bof je erg bij de lunch de volgende dag.

KokenKoken

Published by

4 thoughts on “Eigenwijze Couscoussalade

  1. Ja, ik doe dit ook met couscous. Gewoon kokend water met wat olie en roeren maar. Werkt prima šŸ™‚

    De couscous kruiden van de toko zijn erg lekker erdoor en zonder e-nummers en andere troep šŸ™‚

  2. Ja, dit gaat ‘m binnenkort worden en dan gecombineerd met de gehaktballetjes met amandel en tomatensaus met komijn, piment en kaneel van Janneke Vreugdenhil (beter goed gestolen, dan slecht…. euh, wat is dat ook alweer? ;-))

    Ben altijd blij met je tips Culinette!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *