Escolantes

Foto Pixabay

Volgens een Fransman die ik sprak zijn Nederlanders de enige die zout en zoet in één hap samenvoegen. Onzin natuurlijk want dit is een echt Catalaans hapje. Bovendien doen de Chinezen het ook. Een lekker borrelhapje/tapas/buffetgerechtje deze Escolantes (misdienaren).

Rooster wat blanke amandelen in een droge koekenpan en pas op dat ze niet te bruin worden. Het heeft maar een minuutje nodig. Stop in iedere dadel een amandel en wikkel er een (half) plakje bacon of katenspek omheen. We leggen ze op de bakplaat of in een ovenschaal. Oven op 180 graden en dadels er 20 tot 30 minuten in tot het spek knapperig en bruin is.

Daarna overdoen in een andere schaal zodat het vet achterblijft. Uitlekken op keukenpapier is ook een goed plan. Niet teveel tegelijk want het is lekker als ze nog wat warm zijn. Echt iets om dit weekend even uit te proberen.

Published by

8 thoughts on “Escolantes

  1. Ga ik zeker doen.
    Niet teveel tegelijk Cornette, er zitten maar zeven dagen in ’n week en ik wil alles proberen.
    Dit doe ik zondagmiddag, zo om ’n uur of vier, als we de koffie beu en de thee zat zijn. Ik houd je op de hoogte.

  2. Dit ga ik doen als bijhapje als ik weer eens eters krijg… jeetje, cornette, ik roep net als Pixie: niet teveel tegelijk, ik wil alles proberen.

  3. klinkt zo verschrikkelijk lekker!!! Hopenlijk krijg ik snel weer een avond leuk bezoek, dan kan ik dit maken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *