Fat Kee

fatkee
Kwai Til

Je hebt Chinese restaurants en je hebt Chinese restaurants. Maar er zijn Chinese restaurants waar ik toch even over moet vertellen. In dit geval is dat Fat Kee in Den Haag. Er zijn verschillende Chinese eethuizen op de Gedempte gracht dus wel kijken of je al bij Fat Kee bent. Je waant je in China zelf. Heel eenvoudig, druk en luiddruchtig. Er staan altijd mensen te wachten tot er een tafeltje vrij komt en dat gaat over het algemeen snel want bij Fat Kee gaat alles snel. Bestellen en je eten staat op tafel. Voorgerecht op? Hup, daar komt het hoofdgerecht al. Wat niet zo snel gaat is beslissen wat je gaat eten. De menukaart is enorm uitgebreid en neem vooral even de tijd om goed te kiezen. Laat je niet opjagen. Voor de bangerikken onder ons staan er ook wat bekende gerechten op de kaart. Of die ook bekend zullen smaken weten we nog niet. Wij gingen namelijk voor de Kwai Til en de gevulde paprika’s. We beginnen altijd met Tahoe peper zout. Staat niet op de kaart maar gewoon roepen “Tahoe peper zout.” Zelfs voor niet-vegetariërs een heerlijk gerecht. Wel erg pittig! Maar we hadden ook Paré met van alles en nog wat kunnen kiezen. Of Kangkoeng. Aantrekkelijk lijken ook de heel simpele gerechten zoals hele grote ongepelde Chinese garnalen met peper en zout. Soms klinkt iets erg Indonesisch. Katjang Polong en Katjang Pantjang bijvoorbeeld. En wie heel overmoedig is kiest natuurlijk gewoon voor Pens in zwarte bonensaus. De kaart is eindeloos lang en de keuze ontzettend moeilijk. Ben je met wat meer personen dan is reserveren noodzakelijk. Er zijn ook grotere tafels met een draaiplateau in het midden want iedereen eet natuurlijk van iedereen zijn schaal. Niet dat Hollandse gedoe van dit is van mij en dat is van jou. Zeer onhollands is ook de gewoonte dat je meeneemt wat er over is. Ze pakken het netjes voor je in doosjes. Ben je wat aan de late kant? Geeft niks want Fat Kee is zeven dagen in de week geopend tot half twee ’s nachts.
Doen !

Fat Kee
Gedempte Gracht 23-25-31
Den Haag
070-3600742

Published by

11 thoughts on “Fat Kee

 1. Een echte goede Chinees mis ik toch wel.
  In mijn Haagsche jaren at ik vaak Chinees (lees Indisch).
  Die rare combinatie van Chinees en Indisch heb ik nooit begrepen, maar voor het echt lekkere Indische eten moet je toch in Den Haag zijn!

 2. ja, fat kee ken ik wel. toen ik nog in DH werkte had ik een paar collega’s die daar geregeld aten. onze kantoorhumor was dat ze bij een ‘vieze’ chinees gingen eten, omdat t vanwege al dat geprik in de gezamenlijke schalen al snel een zootje op tafel en de vloer eromheen wordt. wel errug lekker eten! en ze doen geen concessies aan de Nederlandse smaakpapillen. da’s nog een pré, wat mij betreft.

 3. Heerlijk eten daar en inderdaad supersnel! Daar zal ik nu wel niet zo snel meer komen, nu ik niet meer in ’t Haagse werk. Da’s wel jammer.

 4. ik ken het gelukkig niet. ik heb alleen een afhaalchinees om de hoek die Nederlands Chinees serveert. Was er laatst en zag iemand de boel prakken op zijn bord.

 5. ik bedoelde natuurlijk dat je er ook gewoon kunt komen eten. vandaar het culterele verschijnsel prakken.

 6. Fat Kee is echt een aanrader: heerlijk eten en vriendelijke bediening. Eén van de beste restaurants van de Haagse China Town!

 7. Het eten is lekkel ! De bediening is snel en allert. Vriendelijk is multi-interpretabel. Echt op verkoop gerichte instelling. Niks mis mee.
  You see what you get.
  Jammel geen pin mogelijkheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *