First Aid Kitchen van Andy McDonald

firstaidkitchen

Je denkt wellicht dat dit een boek voor beginners is maar zelfs de ervaren (hobby)kok doet er verstandig aan dit boek niet over te slaan. Er zijn mensen die denken dat ze al die tips en trucs niet nodig hebben. Dat ze alles weten. Ik vind het knap. En natuurlijk zullen vooral de minder ervaren keukenprinsen en prinsessen heel blij zijn met dit boek. Afgezien van de leuke en door iedereen te maken recepten staat het boordevol tips en trucs en antwoorden op vragen waarvan je zelf niet eens wist dat je ze had.

Eerst de recepten. Je staat nog niet zo heel lang achter het fornuis en al die kookboeken in de kast maken het er niet simpeler op en je wilt gewoon witlof met ham en kaas maken. Of aardappelpuree. Of gebakken aardappels. Dat vind je in dit boek. Maar ook net een stapje verder en toch nog heel goed te maken zijn bijvoorbeeld de Engelse kip met ui en salie. Of de vegetarische lasagne met biet en spinazie. En een overheerlijke kippensoep met daarbij drie verschillende bouillons zodat je steeds een andere kunt maken. Keus genoeg!

Maar het grootste deel van het boek behandelt de simpele en minder voor de hand liggende vragen. Over kooktechnieken, snijtechnieken, orde en hygiëne in de keuken. En ook pagina’s vol met hele algemene vragen, keurig gerangschikt per ingrediënt. Teveel om op te noemen. Om heel veel van te leren of je geheugen op te frissen. Prima boek voor iedereen. En wat dacht je als je kind uit huis gaat? Een must om in de verhuisdoos te stoppen. Heel fijn boek.

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *