Staan die wortelen helemaal nergens. Heb ik ze nog niet met de wereld gedeeld. Hier komen ze:
Dikke wortelen (winterwortelen, dikke bospenen) in dunne plakken snijden. Smoren in olijfolie en gelijk wat ongepelde tenen knoflook erbij. En smoren is smoren en niet bakken. Zachtjes aan dus. Steeds even omroeren. Na een minuutje of 20/30 even prikken of ze al gaar worden. Winterwortelen duren iets langer dan dikke bospenen.
Als ze gaar zijn dan wat zwarte olijven erbij. Heel, half of in plakjes. Mag je helemaal zelf weten.
Goed doorwarmen en klaar zijn de Franse wortelen. Wij eten ze met gebakken aardappelen en een groene salade als we een aanval van vegetarisch hebben. Of met gebakken vis. Alles lekker gebakken in de olijfolie.
Variatie: half wortelen, half venkel is ook heerlijk.
…. kijk dit is een zinvol receptje!!!
Een prachtige foto! Krijg er trek van.
misschien leuk om de volgende keer iets te schrijven over olijfolie.
Veel mensen weten de verschillen niet en gebruiken dan net de verkeerde olie.
Terwijl het met de juiste, een veel beter (gezonder) resultaat geeft.
Idee ???
@Ruig Guillaume. Goed plan. Ik zet het op mijn lijstje. Ik heb ook een oud boekje over wat je allemaal met olijfolie kunt doen behalve koken. En dat is veel!
GEWELDIG! Daar kijk ik naar uit…
Daaristiedan 🙂 Fijn!
Ik ben niet erg gek van wortelen. Ik gebruik ze wel bij diverse gerechten maar niet als hoofdgerecht. Dit ga ik eens proberen want het ziet er lekker uit.
Vroeger kregen we thuis geraspte winterwortel met citroensap erover en suiker. DÃ t vond ik wel heel erg lekker.