Garnalen (of kip) in zoetzure saus

Image by genshes2013 from Pixabay

Het spreekt eigenlijk vanzelf maar ik zeg het toch nog maar eens. Zet alles vooraf klaar. Dat noemen we meppen. Mise En Place.  Altijd doen!
Als je dat doet is het afmaken van deze heerlijke garnalen in zoetzure saus een kwestie van minuten. Daar gaan we. Hoeveelheden zijn voor 4 personen.

In hele smalle reepjes snijden en samen in een schaaltje apart zetten:
Een groene paprika, een klein worteltje, een stengel bleekselderij en een klein rood uitje. Dan nog erbij een teen knoflook, een rode peper en een stukje gember van een 1,5/2 cm. Deze laatste drie in kleine stukjes.
In een andere schaal staat een pond ongekookte (en uiteraard schoongemaakte) grote garnalen. En in een pannetje doen we 3 eetlepels rijstazijn, 2 eetlepels honing, 2 eetlepels ketchup, een eetlepel suiker en 2 eetlepels sojasaus
Als laatste snijden we 2 lente-uitjes in hele smalle ringetjes als garnering.

Afmaken:
Verwarm het pannetje met inhoud tot de suiker is opgelost. Zet even weg.
Olie in de wok (of brede pan) en daarin roerbakken we de groente tot de paprika zacht begint te worden. Dat zal een minuutje of 3/4 zijn.
Garnalen erbij en blijven roerbakken tot ze gaan kleuren.
Saus uit het pannetje erin en alles goed omroeren en doorwarmen.
Garneren met bosuitjes. Rijst erbij. Klaar!

Garnalen vervangen door kip? Prima, maar snij de kip in kleine stukjes en zorg dat die goed gaar wordt door het roerbakken.
Extra tip voor mensen met een drukke baan: Op zondag alles snijden en klaarzetten in de koelkast. Op maandag, als je toch al even moet wennen aan de nieuwe week, snel een fijne maaltijd op tafel. Rijst vooraf koken en opwarmen in de magnetron.

KokenKoken

Published by

One thought on “Garnalen (of kip) in zoetzure saus

  1. Vanavond gemaakt, was heerlijk fris en licht. De hoeveelheden waren aan de krappe kant, wij hebben met twee personen voor vier personen opgegeten! Wij vinden het wel een blijvertje! Bedankt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *