Gebakken schol uit de oven

Het visaanbod in een Franse supermarkt

Natuurlijk kun je een scholfilet lekker bakken in de roomboter en eten met een schijfje citroen. Heerlijk ! Maar heb je eters dan heb je nog meer te doen dan vier scholfilets (die niet samen in de pan passen) te gaan staan bakken. We zoeken een andere oplossing en deze manier is trouwens ook een aanrader als je gewoon met z’n twee bent.

Oven op 230 graden (hoog). Snij vier plakken bacon in hele kleine stukjes en bak ze knapperig. Schep ze in een schaaltje en roer er 100 gram paneermeel (of zelfgemaakte broodkruimels), de rasp van 1 citroen en twee eetlepels heel fijngesneden krulpeterselie doorheen en wat peper. Leg een vel aluminiumfolie op een bakplaat en smeer in met boter. Scholfilet op de folie en dan het korstmengsel erover verdelen. Klein beetje aandrukken en de oven in. Afhankelijk van de dikte van de vis heeft het zo’n 7 tot 10 minuten nodig. De vis gaart nog even door als je het uit de oven haalt dus kom niet in de verleiding om het er langer in te laten staan.

Misschien een totaal overbodige tip maar ik gooi hem er toch achteraan. Waar laat je zo’n grote hete bakplaat als je de vis uit de oven wilt halen? Ik maak altijd een stuk van de aanrecht of keukentafel vrij en leg daar vooraf twee grote onderzetters op. De bakplaat kun je dan makkelijk neerzetten om de vis er op je gemak af te halen en op de voorverwarmde borden te doen.

Posted in Vis

Published by

3 thoughts on “Gebakken schol uit de oven

  1. Ik heb het recept vandaag gemaakt met hele schol ipv filet. Klein kwartier in de oven, donkere kant onder en een extra klontje boter bovenop. Smaakte uitstekend. Dank voor je recept.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *