Gegrilde groente voor vandaag of voor morgen

gegrildegroente

Gegggggrilde gggggroente. Want met dit weer hangt half Nederland boven de BBQ en dat is lekker maar er mag ook weleens iets anders op dan alleen maar vlees. Veel mensen maken groentespiezen. Ook fijn. Maar ik vind dat je dan altijd zulke dikke brokken groente hebt die alleen een beetje schroeien aan de buitenkant en verder zit je rauwkost te knagen.
Het kan ook anders. Gegggggrilde courgettes en aubergines maken we door de courgette en aubergine in lange plakken te snijden. Wij doen dat op de mandoline (zo’n schaafding weet je wel?) want dan worden alle plakken even dun en dat geeft een beter resultaat.
Met de kaasschaaf gaat ook heel goed. Pas op voor de vingers want die smaken helemaal niet op de BBQ.

De courgette marineren we in wat olijfolie met knoflook en limoen/citroensap. De aubergine in olijfolie met knoflook en wat balsamico-azijn. Grof zeezout en verse peper mag er ruim over.
Het is heerlijk om deze geggggggggrilde groentes direct te eten maar ook een goed plan is om ze na het grillen te bewaren tot de volgende dag en dan als salade te eten. Of gewoon wat extra te maken natuurlijk.
Als salade omscheppen met een fijne dressing en bestrooien met wat verkruimelde geitenkaas of blauwe kaas.
Een heerlijk bijgerecht op een mooie warme zomerdag!

KokenKoken

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *