Gehaktballen in een muffinvorm

muffingehakt

Soms kom ik een idee of recept tegen waar ik helemaal vrolijk in het hoofd van raak. Gewoon om de simpelheid. Dat ik daar zelf nog niet opgekomen was kan me dan wel weer erg verbazen. Maar goed. Geeft niks. Niets is mij teveel om jullie te voorzien van lollige ideetjes en slimme trucs.
Dit idee kwam ik tegen in een zeer stoffig en oud Amerikaans supermarktblad. Aangezien niets mij teveel is om het jullie naar de zin te maken vertaal ik dat recept en plaats het op dit blog.

Je hebt een muffinvorm nodig. Die kun je voor zoveel dingen gebruiken dat het onwaarschijnlijk is dat niet iedereen die in huis heeft. Met een pond gehakt kun je ongeveer 12 vormpjes vullen. Maak het gehakt aan zoals jij denkt dat dat lekker is. Maak er 12 mooie ballen van en doe die in de vorm. Met de achterkant van een (natte) lepel maak je nu in iedere bal een holletje en vult dat met b.v. tomatenprut.
Oven is inmiddels aangekomen op 180/190 graden en de vorm kan in het midden. Na 25/30 minuten even eruit en beetje geraspte kaas erop. Nog vijf minuten terug en klaar ben je.
Kan natuurlijk ook zonder holletje maken, vullen en kaas enzo. Ik voorzie wel dat er vet overheen komt bubbelen, zeker als je geen mager gehakt hebt. Dus bakpapier of alufolie eronder kan geen kwaad.
Voordeel van deze muffingehaktballen is dat je er weinig omkijken naar hebt. Nadeel is dat je geen jus hebt. Maar dat nadeel is niet altijd een nadeel en dat voordeel is wel altijd een voordeel.
Er zijn ook kleine muffinvormpjes en dan krijg je kleine hap-slok-weg gehaktballetjes. Iets korter in de oven zou ik zeggen.

Published by

3 thoughts on “Gehaktballen in een muffinvorm

  1. Zeker een interessant gerecht!
    Dit is iets wat je ook makkelijk vooraf kunt voorbereiden (voor een etentje of zo) . Je hoeft het alleen maar in de oven te gooien…

    Dank je voor het delen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *