Gehaktballen van Jez Felwick

jezfelwick

Eerst dacht ik, wat zit die Jez Felwick met zijn vingers aan onze gehaktballen? Een Engelsman met verstand van gehaktballen? De gehaktballen die ik in Engeland (nou ja, Schotland) op mijn bord kreeg waren niet om nog eens met plezier aan terug te denken. Dat kan ook komen omdat ze samen met een bord havermout als ontbijt geserveerd werden.

Maar toegegeven, Jez heeft verstand van ballen en kan heel goed koken. Hij legt een vinger op de zere plek als hij zegt dat je geen idee hebt waar kant-en-klare gehaktballen van gemaakt zijn. Onthou dat nou eens!
Fijn dat Jez ook vertelt welk vlees het lekkerste is om zelf gehakt van te malen. Want dat is natuurlijk helemaal het begin van een topbal.

Het boek heeft heerlijke recepten. Vlees, vis en vegetarisch. Zelfs de ons zo overbekende en zeer gewilde Oma’s gehaktbal met een knapperige buitenkant staat erin! Slavinken koop je ook nooit meer kant-en-klaar. Zo simpel. Lamsballen (lamsvlees dan hè) met geitenkaas en gekarameliseerde uien of met rozemarijn en knoflook. Gestoomde kipballen en rokende baconballen.
Garnalenballen en tonijnballen met gember. Ballen van zilvervliesrijst en rode linzen.
Toegegeven, het grootste deel is vleesballen. En een behoorlijk deel van het boek is ingeruimd voor bijgerechten en sauzen. Ook allemaal even heerlijk.
Wat mij betreft zijn de ballen van Jez Felwick helemaal goedgekeurd.

Dit boek is verloot op maandag 9 september en de winnares is:
Gerda Kroon-Prinssen.
Van harte en veel plezier met het boek!

Mooi boek van: Uitgeverij Karakter

Published by

36 thoughts on “Gehaktballen van Jez Felwick

 1. Het boek “Gehaktballen” van Jez Felwick zou mooi in mijn hoekje met kookboeken passen (maar uiteraard ook gebruikt worden bij het bereiden van zo’n “Engelse bal”).
  Groet,
  Hans

 2. Lijkt mee een heel leuk boek, variatie op de huis tuin en keuken gehaktbal. Wat je opnoemt klinkt allemaal lekker!! Dus wil zeker wel meedoen en kansje om te winnen wagen!! Groetjes Marianne

 3. Mijn man zegt nog steeds, “de gehaktballen die ik vroeger kreeg van mijn moeder en oma, zo lekker heb ik ze nooit meer gegeten.” Ik kan hier vast een mooi recept in vinden, zodat mijn man dit niet meer hoeft te zeggen. groetjes, Nancy

 4. Jaaaa, ik hou me absoluut aanbevolen! Gaat niks boven een lekker balletje gehakt.Vooral de volgende dag op een boterham! 😉

  Groetjes, Tessa

 5. Ik vind het altijd zo grappig dat heel veel goeie recepten uit Engeland komen. Maar buiten Londen en Bath word ik niet blij van wat je in Engeland wordt voorgeschoteld in restaurants. Ook in veel winkels valt mijn bek nog steeds open wat daar wordt aangeboden. Greens = grote bladeren van de bloemkool en verder ham, ham en nog eens ham. Steak is een soort schoenzool. Zelfs een lamsbout kunnen ze nog verzieken. En om dat te verdoezelen krijg je een bord vol met gravy (uit een pakje). Ik kom geregeld in Engeland in Kent en Sussex en we hebben al van alles geprobeerd. Ook visrestaurants zijn als een speld in een hooiberg. Viswinkels (aan de kust) zijn 2 dagen per week geopend vanaf 2 uur. Het Engelse motto is: “Veel is goed” of het nou wel of niet te eten is.
  En de betere koks komen nog altijd uit Engeland.

 6. Waarom ik dit boek graag aan mijn collectie kookboeken zou willen toevoegen; Kijken of mijn balletjes na het lezen van dit boek net zo lekker zijn als die van de koningin;)))

  Groet,
  Karina

 7. Waarom ik dit boek graag aan mijn verzameling kookboeken wil toevoegen?? Kijken of mijn balletjes na het lezen van dit boek net zo lekker zijn als die van de koningin;)))

  Groet,
  Karina

 8. Ben erg benieuwd naar dit boek!
  Vind lekkere gehaktballen heerlijk. Ik experimenteer graag met de ingrediënten. Ik moet eerlijk zeggen met wisselend resultaat. Ik vind het vrij moeilijk te hoeveelheden goed in te schatten. Dus de ballen zijn soms te heftig gekruid. Kortom ik kan wel wat hulp gebruiken 🙂

  Groetjes, linda

 9. Spannend boek, ik ben vooral erg nieuwsgierig naar de vis- en vegaballen. Op de kant-en-klare vega dingen zijn we zoooo uitgekeken en naar ons idee weet je nog steeds niet wat er op je bordje ligt. En met al die voedselschandalen tegenwoordig, is dat niet geheel onbelangrijk. Dus zijn we op zoek naar goede en lekkere recepten zonder vlees, die ook nog eens hun vorm behouden, want dat is ons helaas nog niet gelukt.
  Ze een keer maken met vis is ook wel een uitdaging, hopelijk kan ik ze hier thuis dan eindelijk eens zover krijgen dat ze ook eens verse vis eten. 😉 mmmmmmjammie

 10. Jaa, gehaktballen maken wil ik wel! Dat boek lijkt me ideaal om eindelijk eens betere gehaktballen dan die van mijn moeder te kunnen maken!

 11. Ik zou het boek graag willen hebben! Las er laatst al eens wat over, en ben er best wel nieuwsgierig naar geworden.

 12. Volgens onze kinderen maakt mijn man de allerlekkerste gehaktballen, wie weet kan hij ze / ons nog verrassen na het lezen van dit boek?! Of misschien kan ik hem dan eens naar de kroon steken en zelf gehaktballen maken…

 13. Wil wel eens proberen of de koninklijke ballen die ik zelf maak voor verbetering vatbaar zijn door middel van dit boekje.
  Gerda Kroon-Prinssen

 14. Mijn kinderen willen niet anders dan gehaktballen!
  Misschien vind ik in dit boek wat variatie.

  Groetjes, Nicole

 15. ja, een simpel balletje gehakt gaat er bij mijn familie altijd wel in. Zelf wil ik weleens wat ” andere”
  ballen fabrieken om te laten zien , wat een variatie aan smaken er mogelijk zijn.
  dit gehaktballen boek van Jez is aan mij dus heel goed besteed en zeer zeker ook aan mijn familie. Doe dus graag mee!
  groetjes, Petra

 16. Wat een heerlijke ballen! Ik maak graag een lekkere bal maar sta open voor goede suggesties! Dat boek kan me daar goed bij helpen als man in de keuken!

 17. Een goeie gehaktbal is nooit weg, maar een betere gehakt bal zal toch wel te vinden zijn in het boek van Jez Felwick. Daarom zou ik graag het boek ontvangen om al die andere ideeen eens uit te proberen.

 18. Heerlijk recepten voor gehaktballen. Weer eens wat anders dan mijn standaardballen. Wel lekker, maar kan altijd nog lekkerder.
  Ben benieuwd, dus ik doe graag mee aan deze winactie.

 19. Ben gek op balletjes (behalve corps-balletjes dan….), in alle soorten en maten en ben erg benieuwd naar de variaties die in dit boek worden gemaakt. Zou graag eens rustig doorbladeren op zoek naar nieuwe variaties.

 20. Heerlijk gehaktballen in alle soorten en maten Ik wil graag meer recepten voor nog meet gehaktballen variatie!

 21. ben dol op aparte dingetjes van koken uit te proberen, en ja, gehakt staat regelmatig op mijn lijstje, zo veelzijdig, dus dit boek is een mooie manier om nog verder mee te komen.

 22. Ik doe ook mee ^_^. Op het laatste moment, maar dat krijg je als je geen tijd hebt om BlogLovin’ te checken 😉

  Ik maak altijd dezelfde gehaktballen, een succesrecept maar een beetje inspiratie kan nooit kwaad.

  Liefs,
  Kim

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *