Gehaktballetjes in honing/mosterdsaus


Natuurlijk heb je altijd kant-en-klare zelfgemaakte gehaktballetjes in de vriezer. Een essentieel onderdeel voor warme dagen als je geen zin hebt om te koken en toch lekker wilt tafelen. Nu kun je ze in een tomatensaus plenzen om bij de spaghetti te eten maar dat doen we vandaag niet. Voor vier personen kook je 350 gram spaghetti en doe je wat olie in een andere pan om de balletjes (ook zo’n 350 gram) warm en nog wat krokanter te maken. Na 5 minuutjes doe je erbij: 1 eetlepel honing, 2 eetlepels grove mosterd en 300 ml bouillon. Roeren, aan de kook brengen en 5 minuutjes sudderen. Als laatste gaan er 3 eetlepels crème fraîche in en 4 heel fijngesneden bosuitjes. Goed doorwarmen en serveren met de pasta. Een koele witte wijn erbij is een must!

En als je zo’n pan met balletjes aan het maken bent (je maakt er dus altijd een heleboel tegelijk) dan moet je wel heel erg op je huisgenoten letten. Iedereen komt ‘even’ kijken in de keuken en pikt een balletje uit de pan. Echt hoor. Voor je het weet is de pan leeg.

Published by

8 thoughts on “Gehaktballetjes in honing/mosterdsaus

  1. Dit recept is echt heerlijk. Ik heb gehaktballetjes van Ikea gekocht en dit recept gemaakt. Gegeten met lintmacroni. Verrukkelijk!!! En supereenvoudig.

  2. Wij vinden dit een super recept en hebben er allemaal van genoten!!! Veel gehaktballetjes gedraaid en daarna was alles in een handomdraai klaar. Wat de wijn betreft, je hebt gelijk, ’t is een must 🙂 ! Ik heb gekozen voor een Chenin Blanc 2008 (Stellenbosch) . Lekker!

  3. Wat een heerlijk recept! Ik heb veel favoriete gerechten, maar er zijn er weinig waar ik nog een paar keer verlekkerd aan terugdenk een paar dagen na het eten ervan…. 🙂 Met spaghetti eet ik em, geweldig! Je hebt sowieso erg lekkere recepten.

  4. Hebben we gemaakt. Heerlijk!, maar we vonden de suas wel wat dun. Of hebben we misschien iets verkeerd gedaan?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *