Gehaktballetjes

Foodbloggen is eigenlijk heel makkelijk. Als je geen origineel eigen recept hebt dan neem je een gerecht dat al 1000x gedaan is, geeft er een beetje een draai aan en klaar ben je weer. Zo gaat dat en ook ik maak me daar schuldig aan. Je moet tenslotte wel wat te bloggen hebben anders haken je bezoekers af en vergeten ze je. Dus ik dacht, weet je wat? Ik ga een recept plaatsen over het maken van gehaktballetjes. Uiterst origineel nietwaar?

Nu is het wel zo dat het echt heel fijn is om een zwik gehaktballetjes in de vriezer te hebben. Als borrelhapjes, in een tomatensaus met pasta, in pindasaus bij de nasi of bami en noem maar op. Iedere keer als we gehaktballetjes maken is het recept weer anders. Dat komt omdat we maar een beetje aanrommelen. Toevallig had ik er deze keer pen en papier bij.

Als je een recept helemaal volgens de regels uitwerkt dan hoor je een lijstje te maken met benodigde ingrediënten en die moeten op de volgorde staan waarin je ze nodig hebt. Ik hou mij daar nooit aan want ik vind het echte nonsens. Je leest een recept of je bedenkt een recept en je zet ALTIJD eerst alles klaar wat je nodig hebt. Dus je hebt geen rijtje op wat voor volgorde dan ook nodig. Alles staat voor je neus voor het grijpen. Maar goed, we zijn niet allemaal eender. Gelukkig maar.

Voor twee personen mengden wij 300 gram half om half gehakt met een ei, een beschuit, 2 bosuitjes, een paar takjes platte peterselie, een rood pepertje, een theelepel scherpe mosterd en wat zout. Wie niet zelf kan bedenken dat de bosuitjes, peterselie en het pepertje eerst fijngesneden moeten worden kan beter een pizza gaan halen. We braden de balletjes lekker bruin en goed gaar.

Deze keer maakten we er nog een tomatensaus bij van een ui, knoflook, een blik tomaten, een eetlepel balsamico en wat peper en zout. En hele dunne linguine. Dat zou je spaghetti met meatballs kunnen noemen maar dan krijg je weer gedoe met culinaire puristen over het originele recept. Doe jezelf een plezier en verdubbel de hoeveelheid. Stop de helft van de balletjes in de vriezer.

KokenKoken

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *