Geitenkaasje in bladerdeeg

verpakt geitenkaasje

Dol ben ik op kaas. En vooral geitenkaas. Liefst natuurlijk van die kaasje die je in Frankrijk op een boerenmarkt koopt. Ze smaken alsof ze zo van de stalvloer zijn opgeraapt. Heerlijk ! Dit hapje is te maken als voorgerecht (op een bordje knisperende salade) of als nagerecht. Erg lekker met die kweeperen of met gewone stoofpeertjes. Of alleen een glaasje dessertwijn uiteraard.
Oven op 200 graden. Neem voor ieder kaasje een plakje bladerdeeg en zoek in je kast naar een schaaltje of vorm waar je een cirkel mee uit een plakje bladerdeeg kunt drukken. Snijden met een mes kan natuurlijk ook. Bestrijk de randen van de cirkels met wat losgeklopt ei en leg in het midden een geitenkaasje. Nu netjes naar boven vouwen tot aan de rand van het kaasje. Hier en daar moet je een beetje boetseren om het passend te maken. Je kunt de zijkanten ook nog met wat ei bestrijken. Op de bovenkant van de kaasjes kun je een theelepeltje honing druppelen. Takje rozemarijn of tijm erop en in het midden van de oven zo’n 25 minuten bakken. Doe mij er maar twee.

Published by

5 thoughts on “Geitenkaasje in bladerdeeg

  1. Afgelopen weekend voor dikke vrienden gemaakt (niet persoonlijk bedoeld!) en héérlijk gesmuld! Dit houden we zeker op het menu. Nog een kleine tip: als het naar boven vouwen van het bladerdeeg te dikke proppen geeft, snij dan op zo’n 4 plekken kleine driehoekjes uit het deeg. Met het ei plak je daarna alles prima omhoog vast!

  2. Het was zeker heerlijk. De rest trouwens ook. Wacht met smart op dat recept van die entrecote ! Want die was ook echt geweldig. Om van dat dessert maar helemaal niet te spreken. 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *