Sprankelende roman over twee zussen, familie, identiteit én de lekkerste Chinese hapjes.
Uit de recensie:
De auteur weet waar ze het over heeft en verweeft onderwerpen op intrigerende wijze. Culi-chicklit van klasse.
Na een catastrofale fout die het eind van haar carrière betekent, verruilt Isabelle Lee de bladenwereld van New York voor die van het hippe Beijing. Een overgang die minder makkelijk is dan ze denkt, want hoewel Isabelle van Chinese afkomst is, weet ze van de taal maar weinig. Haar woordenschat reikt niet verder dan huis-tuin-en-keukenchinees.
Gelukkig is dit keukenchinees nét genoeg om aan de slag te kunnen als culinair recensent van het plaatselijke expatblad. Maar naast de cultuurschok die Isabelle te verwerken krijgt, dient zich nog een uitdaging aan: haar zus Claire, een gevierd advocate die zich moeiteloos begeeft in de jetset van de stad. Isabelle heeft haar al jaren niet meer gezien maar nu woont ze, bij gebrek aan geld, zelfs bij haar in huis. De tegenstelling tussen de zussen had niet groter kunnen zijn.
Tel daarbij de nodige hilarische misverstanden en een halfbakken affaire en Isabelle vraagt zich af of haar vertrek uit New York wel zo’n verstandige keuze is geweest…