Geroosterde venkelcrème met parmezaan uit de oven

venkelcreme

Ik weet heus wel wat jullie denken bij het zien van de foto. Heus wel! Maar je hebt het mis! Het is echt ontzettend verrukkelijk lekker dit smeersel. Niet voor op je zere knie maar voor op een stukje (geroosterd) brood. En nu ook niet zeuren dat je niet van venkel houdt want onze gasten waren ook geen grote venkelfans maar die vonden het heerlijk en schraapten het schaaltje helemaal leeg.
Deze crème van geroosterde venkel was één van de drie gerechten die we als voorafje serveerden. Je kunt het een dag van te voren maken. In dit kleine schaaltje zitten dus wel drie venkelbollen hè? Kom, daar gaan we.

Drie venkelbollen dus. Kontje eraf en het zachte groen gebruiken we ook niet. Verder snijden we de bollen in dunne plakken samen met een kleine ui. Doe dat in een braadslee samen met vijf of zes gepelde tenen knoflook. Omscheppen met wat olijfolie en in het midden van een oven van 200 graden. Iedere 10 minuten even omscheppen tot de groente zacht is en lekker gekleurd. Dat duurt zo’n 40/50 minuutjes.
Even afkoelen en dan de groente in een foodprocessor (wij gebruikten met bakje van de staafmixer) samen met een paar stukjes Parmezaanse kaas. Zo’n 30/50 gram.
Beetje zout (niet teveel) en peper erbij en dan malen we het zo fijn mogelijk.

Doe het geheel in een ovenschaaltje en zet het apart of in de koelkast als het voor de volgende dag is. Voor het serveren strooien we er nog wat Parmezaanse kaas over en zetten het in een oven van 200 graden tot het goed heet is en de bovenkant gaat kleuren. Reken daar zo’n 20/25 minuten voor.

Geloof mij nou. Het is meer dan overheerlijk.

Published by

4 thoughts on “Geroosterde venkelcrème met parmezaan uit de oven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *