Geroosterde wortelen met djeruk purut en gember

Geroosterde wortelen met djeruk purut en gember

Soms kun je helemaal overlopen van enthousiasme bij het lezen van een kookboek. Ondanks het feit dat ik heel wat kookboeken onder ogen krijg kan ik nog altijd echt blij worden van een kookboek waarvan je weet dat je het daadwerkelijk heel vaak gaat gebruiken. Dat is zeker het geval bij het boek Soul Food. Meer weten? Lees de recensie.

Wij maakten de geroosterde wortelen met djeruk purut. Ik schrijf altijd djoeroek poeroet maar dat even terzijde. Het recept bevat een piepklein foutje maar ik denk dat de meeste mensen daar overheen lezen en het niet eens zien. Dus neem ik dat foutje hier niet over. Dit gerecht is te simpel voor woorden en zo ontzettend lekker dat zelfs mensen die niet zo van de bospenen zijn zullen smullen. Volgens het boek heb je voor 4 personen 1 bos bospenen nodig maar wij aten 1 bos met z’n twee. Nu moet ik wel zeggen dat we daar alleen pikante kipblokjes bij hadden en geen aardappelen ofzo. Dus dat scheelt.

Verwarm de oven voor op 175 graden. Schrap een bos worteltjes schoon en bewaar wat van het groen om te garneren. Snij de worteltjes in de lengte in vieren en leg ze in een ovenschaal. Schil 3 cm verse gember en snij dat grof. En weet je hoe je heel makkelijk gember kunt schillen? Met een theelepeltje. Probeer maar eens.

Besprenkel de worteltjes met olijfolie, bestrooi ze met peper en zout en doe er de gember bij. Hussel het geheel door elkaar en doe er dan 15 blaadjes djeruk purut doorheen. Wij waren zo eigenwijs om er ook een aantal ongepelde knoflooktenen bij te doen. Dat staat niet in het recept. De schaal gaat 35 minuten in de oven maar je moet na 15/20 minuten even alles omhusselen. Kijk na 35 minuten of de worteltjes gaar zijn en zo niet, laat ze dan nog even in de oven staan. De gaartijd is afhankelijk van de dikte van de worteltjes. Garneer met een beetje van het groen. Ik durf er wat om te verwedden dat deze worteltjes ook erg lekker zijn op kamertemperatuur. Gewoon als snack.

worteltjes
Zo ziet de schaal eruit voor hij in de oven gaat.

Op Bol.com staat een inkijkexemplaar waar je de index kunt zien zodat je weet wat er allemaal voor heerlijks in dit boek staat. Een dikke 10 voor Soul Food!

Published by

One thought on “Geroosterde wortelen met djeruk purut en gember

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *