Gevulde paprika’s

Snelste recept ooit: Paprika’s vullen met gehaktmengsel. Mozzarella erop en 25 minuten in een oven van 180 graden. Klaar.

Laten we het vooral zo simpel houden maar wel met een paar kleine aanwijzingen. Wat zo als het hierboven staat vind ik het over het algemeen wel terug in recepten en ik zal je eerlijk vertellen, dat vind ik dus helemaal niks.
Want na 25 minuten in de oven is die paprika niet gaar en zit je dus eigenlijk warme rauwkost te eten. Dat kan beter. Veel beter.
Of je nou de paprika halveert, zoals ik gedaan heb, of je snijdt alleen het kapje eraf en zet hem/haar rechtop. Maakt niet uit. Wat ik doe is eerst de paprika’s schoonmaken en dan in een grote pan met water (zonder water kookt zo rot) zo’n 5 minuten koken.
Afgieten en afkoelen. Voordeel is niet alleen dat de paprika’s nu lekkerder zijn om te eten maar ook dat je ze makkelijker kunt vullen. Vooral als je van die lange zoete puntpaprika’s gebruikt. Die willen nog weleens wat grillig van vorm zijn. Maar na het koken is dat geen probleem meer.

De vulling was in dit geval rul gebraden gehakt (met uitje en veel verse kruiden) en plakjes mozzarella erop. Gebakken aardappeltjes erbij. Als je googled op gevulde paprika dan krijg je een stroom van recepten te zien. De mogelijkheden zijn eindeloos.
Maar neem nou die tip van mij over om ze eerst 5 minuten te koken.
Gouden tip.

KokenKoken

Published by

4 thoughts on “Gevulde paprika’s

  1. Hé, ik vind het juist lekker als de paprika nog een beetje stevig is. Daarom gebruik ik meestal bevroren paprikahelften om te vullen.(Wel oppassen dat je vingers niet vastvriezen bij het vullen.) En als je errug lui bent: knijp er een lekker gekruid saucijsje of ander worstje van de slager in leeg. Of 2, als de paprika erg groot is resp. de worstjes erg klein.

  2. De paprika’s eerst 5 minuten in de microgolfoven steken werkt ook. En dan heb je geen water nodig en kan je gewoon de schotel gebruiken die je daarna in de oven zet. Scheelt afwas én water.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *