Gevulde tomaten met zalm

We moeten meer groente eten. We weten het allemaal maar slechts weinig mensen lukt het ook echt. Op Kreta vergrepen wij ons dagelijks aan de gevulde groente en daar gaan we thuis mee door. Groente kun je vullen met van alles en nog wat dus voorlopig zijn we nog niet klaar met dit onderwerp. Reken op één grote vleestomaat per persoon als je het als voorafje eet of twee per persoon als hoofdgerecht. Drie halve mag natuurlijk ook. Met vier grote tomaten neem ik 450/500 gram verse zalm in kleine stukjes. Doe dat in een kom en meng het met twee eetlepels olijfolie, een eetlepel fijngesneden platte peterselie, een eetlepel kappertjes, een eetlepel paneermeel en knoflook naar smaak. En natuurlijk wat verse zwarte peper. Tomaten uithollen en droogdeppen met keukenpapier. Stevig vullen met het zalmmengsel. Een kop erop mag. De kapjes van de tomaten snoep je ondertussen op.
Tegen elkaar aan in een ovenschaal zetten (invetten met olie) en nog wat olie en paneermeel erover. Iets boven het midden van de oven op 200 graden en na 35 minuten zijn ze klaar.
Heerlijk met spinazie en pasta.

Note: Paneermeel zit niet in een pakje. Paneermeel is een fijngemalen volkorenbeschuitje.

Published by

2 thoughts on “Gevulde tomaten met zalm

  1. Hehehe ik hoef lekker niet meer groente te eten :)) Meestal niet, tenminste. En de spinazie kan trouwens ook IN het tomaatje! Met een beetje maïs erbij 🙂

  2. Net als Gnoe; ik kreeg meestal te horen dat ik meer vlees moest eten…haha… oh, spinazie in het tomaatje. heerlijk. En ik val af met pasta. “-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *