Good Food Book ’t Aller-Aller-Allergoedste kookboek

Good Food Book

Schaamteloos reclame maken voor een kookboek en jullie allemaal dringend vragen om vooral dit boek zo snel mogelijk aan te schaffen. Dat doe ik. Dat durf ik. Niet alleen is dit ’t Aller-Aller-Allergoedste kookboek maar het is ook echt inderdaad een erg fijn en leuk Good Food Book. De derde alweer. De derde wat? Het derde kookboek in de serie uitgegeven door de Stichting FDBCK Foundation met als doel om maaltijden te verstrekken aan kinderen op scholen in Malawi.
En dan ga ik nu, gemakzuchtig als ik ben, even citeren uit het persbericht want beter verwoorden dan dat kan ik het niet.

De ongewoon sterke effecten van weersverschijnsel El Niño zorgen al sinds eind 2015 voor extreme droogte in zuidelijk Afrika. Ongeveer 18 miljoen mensen kampen met voedseltekorten. Het World Food Programme (WFP) van de VN heeft de noodtoestand uitgeroepen in zeven landen. Zwaarst er aan toe is Malawi, waar 6,5 miljoen mensen zijn getroffen. Voor ieder verkocht Good Food Book #3 doneert de FDBCK Foundation via WFP veertig schoolmaaltijden aan kinderen in Malawi. Dat maakt het Good Food Book #3 het ‘allergoedste’ cadeau voor de feestdagen.

Voor de derde editie van het boek hebben vijftig topkoks en bekende foodies hun geheime recepten gedeeld, gemaakt van verse, (meestal) gezonde en boven alles lekkere ingrediënten. De recepten zijn verdeeld over de hoofdstukken Healthy Breakfast, Happy Kids, Easy Meals, Party Food, BBQ Bonanza en Supersweet. Het boek bevat onder andere recepten voor eggs benedict van Martijn Krabbé, pizza mozzarella van Ron Blaauw en salade met gegrilde perzik van Miljuschka Witzenhausen. Maar ook voor de zeebaars met sinaasappel-saffraanboter van Yvette van Boven, de hamburger JBG van Julius Jaspers, de Mexicaanse tortilla-salade van Gerard Ekdom en de makreel en avocado van Jonnie Boer.

“Door één Good Food Book #3 te kopen, maak je een wereld van verschil voor kinderen in Malawi”, zegt initiatiefneemster Mariëlle van Spronsen van de FDBCK Foundation. “De maaltijden op school zijn dé manier om de cirkel van armoede en honger te doorbreken: de kinderen worden naar school gestuurd, in plaats van thuis te helpen op het land. Ze volgen onderwijs en krijgen een voedzame maaltijd.”

Zo. En dan nu ik weer. Behalve de hierbovengenoemde BN-ers en topkoks (slechts een fractie van wie er in het boek staan)  zien we in het boek recepten van overbekende foodies zoals Susan Aretz, Pauline Weuring, Monique van Loon, Franceska van Berk, Wendy Heyer en nog veel en veel meer bekende namen. Heel veel prachtige grote foto’s en heerlijke recepten. Het is een groot boek. En heus, je leest het goed, voor ieder verkocht boek 40 maaltijden aan schoolkinderen in Malawi.

En geweldig mooi en nuttig boek voor een flutprijsje van €15,90. Ideaal om cadeau te doen met de feestdagen. Ook de delen 1 en 2 zijn overigens ook nog verkrijgbaar. Een prachtige serie om in je keukenkast te hebben. Op de website van www.goodfoodbook.nl kun je alvast een kijkje nemen in het boek.

KOOP DAT BOEK voor jezelf en of als cadeau. (ook verkrijgbaar in de boekhandel)

Published by

One thought on “Good Food Book ’t Aller-Aller-Allergoedste kookboek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *