Goulash

Foto Pixabay

Bestaat er ook kant-en-klaar Goulash? Zal best wel. Of een zakje mix met veel zout en andere rommel? Vast en zeker. Daar beginnen we natuurlijk niet aan. Snij 600 gram stoofvlees in grote dobbelstenen (of laat het de slager doen) en bak dat in wat boter lekker bruin. Vlees altijd op kamertemperatuur in de pan en nooit zo uit de ijskast. Schep het vlees weer uit de braadpan en bak vervolgens 4 in ringen gesneden uien, 1 grofgesneden rode en 1 grofgesneden groene paprika in dezelfde pan. Na een paar minuutjes kan het vlees er weer bij en zet je de pan op een laag pitje te sudderen.

Er gaat dan bij: 1 eetlepel paprikapoeder (mild), 1 eetlepel bloem, 2 tenen knoflook uitgeperst en een snufje tijm. Goed doorroeren en dan langzaam maar zeker aanvullen met een halve liter bouillon en een klein blikje tomatenpuree. Zachtjes pruttelen tot het vlees gaar is. Zo’n 2 tot 2,5 uur. Als het vocht teveel indampt dan kun je er altijd nog wat bouillon bij doen. Eventueel peper en zout pas op het laatste moment. Maak je er een echt Hollandse maaltijd van dan doe je er natuurlijk rijst en doperwten bij maar wil je eens een Estouffade de boeuf ‘Budapest’ op tafel zetten dan doe je er na twee uur 750 gram in stukken gesneden aardappel in. Als de aardappel gaar is kan de pan op tafel en mag er een dikke dot crème fraîche op.

Published by

4 thoughts on “Goulash

  1. Beste,

    Ik heb de goulash al eens gemaakt met de aardappelen, ik had er toen ook een eetlepel curry poeder aan toegevoegd en dat maakte het lekker pittig. Maar ik had toch nog een vraagje, op het einde zeg je een dikke dot crème fraîche toe te voegen maar bij ons is dat eigenlijk banketbakkersroom (dus de zoete, voor op taarten) bedoel je hier eigenlijk zure room? of gewone room? Ik ga de goulash vrijdag maken als we bezoek krijgen en ik ga er nog wat ijsbergsla en tomaat bij serveren denk ik. Bedankt voor al je fantastische recepten!

    Groetjes

  2. @Vicky. Nee, ik bedoel gewoon echte crème fraîche. Dus vooral niet zoet. Zure room kan ook maar dan loop je het risico dat het gaat schiften en dat doet crème fraîche absoluut niet. Dikke room zonder suiker kan ook. Maar crème fraîche is toch overal te koop?

  3. Je bent de wijn vergeten! Vette rooie! Een dikke scheut! Desnoods door de goulash! (haha) Hartelijke groet, Elbert

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *