Green Delicious van Natascha Boudewijn

Dit boek is verloot en de winnaar is: Lies-en-place
Gefeliciteerd!

Bijzonder boek. Kan niet anders zeggen. Green delicious, puur koken met je eigen oogst van Natascha Boudewijn is een prachtige hardcover met geweldig mooie foto’s en heel fijne recepten. Ook informatie over groente, kruiden en bloemen op je bord en eitjes van je eigen kippen.
Dat zal allemaal niet voor iedereen zijn weggelegd want we hebben niet allemaal een tuin. Ik niet in ieder geval. Wel een balkon en daar staat bij voorkeur zo weinig mogelijk op. Ik ben geen plantjesmens. Niet binnen en niet buiten. Ooit hadden wij een stukje grond en verbouwden daar van alles en nog wat.
Iedereen stond rond oogsttijd klaar met dozen om alles wat wij zo moeizaam hadden gekweekt fijn mee te nemen naar huis te nemen. En terwijl ik kilo’s boontjes aan het oogsten was waren ze bij de supermarkt net in de aanbieding voor hartstikke weinig.
Nee, een tuin met eetbaar spul is voor de echte liefhebber. En zo’n liefhebber is Natascha Boudewijn. Dat straalt van iedere bladzijde af. Je zou bijna zin krijgen om weer ergens een stukje grond …… NEE! Ik doe het niet.

Dus heb ik dit boek verloot onder mijn lezers want ik vind het prachtig maar doe er verder niets mee. Ik zie mij nog geen dahliablaadjes over de pizza strooien. Nee, zonder dollen. Er staan heel veel overheerlijke recepten in die ook zonder tuin prima te maken zijn.
Alhoewel de heimwee naar snijbiet wel weer de kop opsteekt. Waarom ligt dat toch niet gewoon bij iedere groenteboer?
Heb je geen tuin en ook geen smulbalkon waar je van alles kunt laten groeien dan is het boek een prachtcadeau voor vrienden/kennissen die wel zo’n tuin hebben.

KokenKoken

Published by

26 thoughts on “Green Delicious van Natascha Boudewijn

 1. Jammer dat je geen plantjesmens bent, dan had je ’t boek vast niet kwijt gewild 🙂 Mij lijkt het geweldig, Natascha heeft er al veel over geschreven, ben heel benieuwd naar de foto’s!

  Groetjes Rietje

 2. Met erg veel plezier lees ik altijd de Culinette-site. Ik rommel soms met plantjes op mijn balkon. Wat een gelukzalig gevoel krijg je, als je bietjes of boontjes uit eigen pot ziet groeien. En het opeten daarna is nog gelukzaliger! Doe mij maar een mooi boek zou ik zeggen! Ben benieuwd.

 3. Er is toch niets leuker dan in je tuintje wroeten? Zeker als het ook nog eetbaar is, gegarandeerd vrij van bestrijdingsmiddelen en super vers! Ik ben benieuwd naar de recepten van Natascha en verheug me al op het voorjaar als de plantjes weer gaan groeien.

 4. wat jammer dat je niet veel hebt met plantjes, want ik vind het een fantastisch boek, een mooie lay-out en zo te zien lekkere recepten. ik heb zelf een kleine kas een een mini moestuintje, dus mij lijkt het heerlijk de recepten uit dit boek uit te proberen

 5. Ja leuk! Heb sinds 2 maanden een tuin en ben van plan daar lekker in te gaan rommelen. Ooit in een ver verleden was Natascha een collega van me. Leuk dat ze nu deze richting op is gegaan…

 6. Lijkt me een fantastisch boek. Ik ben dol op de tuin en lekker eten en aparte dingen uit proberen. Dus ik doe graag mee aan de verloting.

 7. Heel aantrekkelijk !
  Mijn tuin is maar klein, maar mijn maag ook niet zo groot.
  Ik loot graag mee,
  groetjes
  jop

 8. Ha leuk ! Meeloten !
  Je hebt je zomertijd trouwens nog aanstaan op deze pagina, culinette-grrl 😉 ik lees om 13.05u reacties van 13.50u haha.
  Ik ben gek op deze boeken, dus ik trek graag een lootje uit de hoed, met een hartelijke groet uit ’t (momenteel) zonnige Zuiden

  1. Echt waar? Ik ga eens kijken. Weet niet eens hoe ik dat moet aanpassen. Ik dacht dat dat vanzelf ging. 😉

 9. Ik heb in de tuin al enkele groenten en wil het aantal soorten graag uitbreiden. Ben altijd op zoek naar goede ideeën om de opbrengst op andere manieren klaar te maken. Een boek met wat inspiratie is dus erg welkom. Ik doe dus graag mee met de loting!

 10. kwam via eerstkoken op je blog.
  Laat ik nu net (rode) snijbiet uit mijn volkstuin gehaald hebben. Dat is ook precies de reden waarom ik een tuin heb, met name groente die je moeilijk ergens kan kopen. Snijbiet is hier (arnhem) op de zaterdagmarkt bij de biokraam verkrijgbaar maar verder zou ik geen ander adres weten.
  Misschien toch maar 1 of 2 rode snijbietplanten (ik laat ze redelijk groot worden en eet ook de stengels) op je balkon, en verder niet.
  Dus dat boek, daar kan ik wel wat mee.

  groet, Johanneke

 11. Mijn moestuin is groot evenals mijn eetlust! Wat extra inspiratie om de gigantische hoeveelheden courgettes, megaformaat pompoenen en zakken vol ingevroren tuinbonen ( al dan niet dubbelgedopt) delicious te maken is meer dan welkom. Doe dus ik graag mee aan de loterij. Groet van Monica

 12. Dat lijkt me een ontzettend leuk boek!

  Jaren terug had ik ’s zomers meer dan 30 kruiden op m’n balkon staan. Toen werd het tijd om eens aan een volkstuintje te beginnen. Helaas gebruikte mijn buurman daar regelmatig gif dus eten uit eigen tuin vond te griezelig. Afgelopen zomer heb ik nieuwe buren gekregen die ook van plan zijn groenten te verbouwen. Hopelijk komt het er volgend jaar dan eindelijk eens van! Dan komt zo’n kookboek goed van pas.

 13. Wat een leuk boek weer, en laten wij nou wel een moestuin hebben met oa Snijbiet waar we nog steeds van snijden!
  Een zeer welkome aanvullig dus!

  Ik wacht in spanning af.
  Groet, Karin

 14. Hi! We hebben dit jaar voor het eerst groente gegeten uit onze eigen moestuin. Kan wel wat meer recepten gebruiken, heb liters courgettesoep in de vriezer, haha!

 15. Dit jaar begonnen met een moestuin in bakken, volgend jaar uitgebreid met 2 grote bakken voor bij de keuken. Wat een feest!

  Dit boek kan dienen tot nog meer inspiratie om te kweken en te koken!

 16. leuk! heb sinds een paar jaar een moestuin en ben heel benieuwd naar de recepten. voor het geld hoef je het niet te doen maar wel voor de lol en de kwaliteit. tuinderen is leuk!

 17. Ook ik wil graag meedoen aan de verloting. Woon weer tijdelijk bij mijn ouders thuis en die hebben een moestuin waar ik me in uit kan leven!

 18. Wil erg graag meedoen aan de verloting. Ben in het voorjaar begonnen met moestuin en moet nog veeeeeeel leren merkte ik 🙂 Recepten van Natasha zie ik altijd met plezier tegemoet via twitter en fb. Hoop dat ik nog kans maak 🙂 ThnX anyway.

 19. Ik wil graag meedoen met de verloting. Ik heb een grote moestuin waar ook mensen regelmatig komen kijken hoe ik alles doe en daar vertel ik dan weer graag over.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *