Griekse aardappelsalade

We maakten deze Griekse aardappelsalade voor bij een BBQ bij vrienden. Hij was zo lekker dat we hem de volgende dag weer maakten (want alles nog in huis) en als avondmaaltijd aten met geroosterd brood, wat zachte geitenkaas en zadziki.
De hoeveelheden zijn een beetje moeilijk te geven want De Man doet alles op gevoel. Daarom hier de hoeveelheden die ik trof in een kookboek met specialiteiten uit Kreta maar doe vooral wat je zelf wilt.

Kook 2 grote aardappelen, laat afkoelen en snij in blokjes. Mengen met 2 soepkommen fijngesneden postelein (of spinazie, of sla), 1 komkommer in blokjes, 1 grote tomaat in stukjes, 1 rode ui in ringen, 2 eetlepels fijngesneden verse dille (heb je natuurlijk altijd in de vriezer), 3 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels witte wijnazijn en wat zout. Alles voorzichtig door elkaar husselen en garneren met gekookt ei.
De Man is eigenwijs en deed er nog wat fijngesneden zwarte olijven en kappertjes door.

Dat was een heel goed idee. Net als de Cotes de Provence die we erbij dronken.

Published by

4 thoughts on “Griekse aardappelsalade

  1. Ik bedacht mij later: je kunt de aardappels ws. ook heel goed met (een deel van) de dressing mengen als ze nog warm zijn want dan wordt de smaak beter opgenomen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *