Groente à la crème

Groente à la crème kun je kant en klaar kopen. Ik zag het in de vriezer maar ook in potten. Geen idee wat ze daar allemaal indoen om dat zo snotterig te maken en ik wil het niet weten ook. Er zijn vele wegen die leiden naar groente à la crème maar ze gaan geen van allen via de diepvries of glazen pot.
Je kunt deze methodes gebruiken voor witlof, prei of spinazie. Bij de spinazie moet je wel zorgen voor niet al teveel vocht dus na het roerbakken goed uitlekken, grof hakken en nog een keer uitlekken.
Hoeveelheid verse spinazie is overigens 1 à 1,5 kilo voor vier personen. Prei en witlof ongeveer 800 gram tot 1 kilo. Stevige eters hebben we het over.
Verse spinazie kun je roerbakken met een fijngesnipperd uitje en wat knoflook. Witlof en prei smoor je gaar in wat boter en olie.

En dan ja dan ja dan ja dan! Wat je dan doet is afhankelijk van de hoeveelheid vocht die bij de groente vrijgekomen is. Veel vocht, dan plempen we er crème fraîche bij een beetje peper en zout. Ook paprikapoeder of kerrie is lekker. En wat dacht je van geraspte kaas. Wel fijn om die er op het laatst door te doen of zelfs pas op je bord.
Als er weinig vocht bij de groente zit dan neem je room in plaats van crème fraîche en uiteraard kun je ze ook samen gebruiken. Voor een echt dikke romige saus maak je een bechamelsaus (daar istie weer!) met room erdoor en daar doe je de gesmoorde en uitgelekte groente in.

Kortom, er is geen enkele reden, geen enkele goeie reden, maar dan ook totaal geen reden om van die voorgeprutte snothappen uit de diepvries of glazen pot aan te schaffen.
Maar dan ook geen enkele.

KokenKoken

Published by

3 thoughts on “Groente à la crème

 1. O, wat ziet je foto er mooi en lekker uit! Dan wil je toch geen diepvries? En in pot lijkt me nóg erger. Iek!!

  Wij zijn even weg, dus vast een leuke, gezellige en lekkere dag vrijdag!

 2. Mijn oma en moeder binden groente (andijvie) met een “timpertje”: room of melk in een kopje heel goed omroeren met een eetlepel bloem. Gewoon bij de groente gooien, roeren en nog even mee laten koken.

 3. I see you don’t monetize your site, don’t waste your
  traffic, you can earn extra bucks every month
  because you’ve got high quality content. If you want to know how to make extra money, search for:
  Mertiso’s tips best adsense alternative

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *