Groentesoep met grote gebraden ballen

groentesoep

Gewone groentesoep. Alsof iemand zit te wachten op een recept voor doodgewone groentesoep. Nou, daar sta je nog van te kijken. Achter de schermen komen regelmatig vragen binnen en de meeste vragen gaan over de simpelste dingen.
Het lijkt wel of we juist die simpele dingen niet meer weten. Daar moet maar eens verandering in komen. Een heerlijk zelfgemaakt soepje is altijd genieten. En dan smijten we dus geen voorgehakte zak soepgroente in een pan. Nee, dat doen we niet. Daar zit altijd veel prei in en andere dingen die je niet in je groentesoep met grote gebraden ballen wilt hebben.
We beginnen met die ballen. Die gaan we braden voor ze in de soep gaan. Neem een pond rundergehakt en meng dat met een theelepel verse tijmblaadjes of gedroogde tijm en flink wat peper en zout. Draai er ballen van met het formaat pingpong. Bak de ballen bruin in een koekenpan. Ze hoeven nog niet gaar te worden van binnen. Schep ze ballen uit de pan en laat uitlekken.

Doe wat boter of olie in de soeppan en smoor daarin een fijngesneden ui en een rode paprika en twee of drie peentjes gehalveerd en dan in dunne plakjes. Doe er na een paar minuten twee eetlepels tomatenpuree bij. Goed doorroeren en dan een liter vleesbouillon erin samen met de ballen.
Laat 10 minuten zachtjes koken en doe er vervolgens 250 gram brede bami of tagliatelle in en 300 gram kleine broccoliroosjes. Breek de bami of tagliatelle eerst in korte stukjes. Dat eet makkelijker. Nog 5 minuutjes prutten tot de noedels en de broccoli gaar zijn en klaar is je groentesoep met grote gebraden ballen.

Je kunt natuurlijk veel soorten groente gebruiken voor deze soep. Of de tagliatelle weglaten of vervangen door vermicelli. De tomatenpuree geeft wat kleur aan de soep maar ook dat kun je achterwege laten. Kortom, groentesoep is geweldig om restjes groente op te maken.

Een heerlijk boek met nog veel meer soepen:

Published by

One thought on “Groentesoep met grote gebraden ballen

  1. Misschien al eens teruggeblogd: voor even grote balletjes/ballen: gebruik een siliconen ijsklontjesvorm of cupcakesvorm. Afstrijken. Eruit drukken. Nooit ruzie over wie de grootste heeft šŸ˜‰

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *