Hartige taart met gorgonzola en rode ui

gorgonzolataarten
Bijna dezelfde ingrediënten en een iets andere manier van maken en je hebt twee totaal verschillende hartige taarten. Dat krijg je ervan als je alleen de ingrediënten op twitter gooit zonder verdere instructies. Maar ja, creatieve (kook)mensen zoals in dit geval Manuela Bijl hebben ook niet meer nodig. Die doen hier en daar wat inspiratie op, kijken wat er in huis is en voor je het weet staat er een fijn gerecht op tafel.

Twee versies van deze gorgonzolataart met rode ui.

De eerste van Manuela Bijl heeft maar drie bladerdeegvellen die je in een ovenschaal legt. Je mengt gorgonzola met fijngesneden rode ui, room en een ei of wat en dat stort je op het bladerdeeg. Daarbovenop kleine tomaatjes en het geheel kan in de oven. Het resultaat mag er zijn. En best een fijn plan om op deze manier eens wat minder bladerdeeg te gebruiken.

Mijn versie ging alsvolgt:

Een ronde vorm met bladerdeeg bekleden. Snij 4 kleine rode uien in halve ringen en bak die in wat olie tot ze beginnen te kleuren. Laat even afkoelen en dan kunnen de uiringen over het bladerdeeg. Maak een mengsel van 4 eieren, 150 gram gorgonzola in kleine blokjes en 250 ml room en verdeel dit gelijkmatig over de uien. Oven op 180 graden en de taart kan erin. Op het laatste moment besloot ik toch maar geen tomaatjes op de bovenkant te leggen.

De tomaatjes kun je er als salade ook los bij serveren. Deze taart is ook heerlijk in kleine puntjes bij de borrel of, als je een stuk over hebt, de volgende dag als lunch.

Published by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *