Hartige taart met bodem van spaghetti

spaghettitaart
Foto van flickr

Dit is echt een leuke voor onverwachte langswaaiers. Dat je ineens met z’n vieren bent in plaats van met twee en toch snel iets gezelligs op tafel wilt zetten. Ga ik er wel vanuit dat je een goed gevulde voorraadkast en koelkast hebt. Het is doodgewone spaghetti met ….. en toch net effe anders. Kook per persoon 100 gram spaghetti en laat uitlekken. Kluts ondertussen een ei met een paar eetlepels geraspte kaas en een eetlepel gesmolten boter. Meng dit door de spaghetti en zet even apart.
Maak de vulling. In dit geval broccoli, rode paprika, ui en stukjes kip even roerbakken maar niet te gaar. Laat je fantasie eens werken en probeer ook champignons met spekjes en andere groenten. Niks moet, alles mag als het maar niet te nat is.
In een ovenschaal metsel je een bodem en zijkanten van de spaghetti (gewoon met je handen, niet zeuren) en vul met de groenten. Kluts nog twee eieren met een paar flinke eetlepels room en giet dit over de groente.
Hup! De oven (175/180 graden) in maar wel eerst afdekken met folie (belangrijk anders droogt je spaghetti uit). Na 20 minuten haal je de folie eraf, doe je er nog wat geraspte kaas overheen en nog 10 minuutjes terug.
Laat heel even op tafel staan voor je de taartpunten gaat snijden anders valt het alsnog uit elkaar. Maar die tijd heb je toch even nodig om een mooi flesje wijn open te trekken en de glazen te vullen.

Variatie: hussel alles door elkaar. Zorg dan wel dat alle groente en vlees of vis heel fijngesneden is anders valt later je taart uit elkaar. Mengen met ei/room en kaas. Gewoon in een ovenschaal en in de oven. Snij er mooie stukken van. Heerlijk met groene salade. Ook heel fijn om overgebleven spaghetti (of andere pasta) alsnog op te maken. Heb je niet genoeg voor een hoofdmaaltijd? Maak er een voorgerechtje van.

Published by

2 thoughts on “Hartige taart met bodem van spaghetti

  1. Gisteren eens geprobeerd, was errug lekker! Komt zeker vaker op tafel.

    Het is me niet gelukt om er mooie puntjes van te snijden, het viel helaas in elkaar. Maar dit maakte niet zoveel uit aangezien de hele schaal leeg gegeten is :).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *