Het domein – Lidewij van Wilgen

Het domein van Lidewij van Wilgen
Het stond al even in de kast maar ik mocht het van mezelf pas lezen in oktober-wijnmaand. Juist voor deze maand heb ik een aantal boeken apart gezet maar deze mocht eerst.
Ik had al wat recensies op internet gezien en die logen er niet om. Je zou kunnen denken dat dit weer een “ik vertrek” boek is met de nodige hilarische verwikkelingen en uiteindelijk toch maar terug naar de Vinexwijk.
Maar daar vergis je je in. Dat is het beslist niet. Ik vond het moeilijk om weg te leggen en las het in één ruk uit. Het begin is geschreven in de verleden tijd. Maar als snel gaat Lidewij over naar de tegenwoordige tijd terwijl ze toch over het verleden blijft vertellen. Dat is slim gedaan want daardoor word je in het verhaal getrokken.
Je bent erbij en staat ernaast. Mooie kleine stukjes die samen een goed en spannend verhaal vormen. Soms gaat het met een beetje grote stappen en stapt de schrijfster wat snel over zaken heen. Aan de andere kant is het maken van wijn iets voor kenners en die technische beschrijvingen gingen soms weer wat ver voor mijn onwetende hersens.
Lidewij heeft de gave om mensen en situaties heel scherp waar te nemen en dat ook nog op papier over te brengen.
Het is een heel fijn boek, geschreven door een hele sterke en intelligente vrouw die onvermoeibaar lijkt. Wat een energie! Heel leuk om op de website van Mas des Dames foto’s te zien van mensen die in het boek een rol spelen. Op YouTube even zoeken naar “Het domein – Lidewij van Wilgen” en je hoort en ziet haar zelf over het boek vertellen.
Fijn om jezelf te geven en een prima cadeau voor de snel naderende feestdagen.

Uitgeverij De Bezige Bij
ISBN 978 90 234 5860 9

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *