Het grote wildplukboek van Edwin Florès

wildplukboek

Ik ben opgevoed als normale simpele wildplukker. Bosbessen, bramen, cantharellen. Veel meer niet. Mijn vader sleepte alles mee naar huis wat hem bruikbaar leek voor het maken van kerststukjes of ander geknutsel maar eetbare dingen plukten wij weinig.
Edwin Florès is een echte wildplukker. Een gedreven en enthousiast wildplukker. Eerst dacht ik dat hij alleen een paddenstoelenplukker was. Maar nee, Edwin Florès wildplukt dingen waar je nog nooit eerder aan gedacht hebt en soms zelfs nog nooit van gehoord.
Hij wildplukt niet alleen paardenbloem of zuring maar ook fuchsia, teunisbloem, streepzaad en lepelblad. Hij neemt ons ook mee naar de kust om zeewieren te leren kennen en te plukken. En natuurlijk naar het bos om paddenstoelen te vinden.

Een heel prachtig wat, waar en wat kun je ermee boek met achterin leuke recepten van Jonnie Boer die ook wel raad weet met al dat gewildplukte spul.
Voor de recepten moet je het echter niet aanschaffen. Het is veel meer een standaardwerk over eetbare wildpluk. Het herkennen en waar je het kunt vinden en wat je ermee zou kunnen doen.
Mooi uitgegeven met heel mooie kleurenfoto’s. Dikke grote hardcover waarvan de prijs mij erg meevalt.
Veel boek en heel veel bijzondere informatie voor je geld.

Kijk ook eens op de website van Casaforesta

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *