Hoppelpoppel de drank

In mijn kleine culinaire wereld is Hoppelpoppel een drank. In de grote culinaire wereld om mij heen is het een gerecht met eieren, aardappelen en vlees en nog zo wat. Een soort boerenomelet maar dan anders. Best een fijn recept. Lees maar eens bij Spinazieacademie over Hoppelpoppel.

Ik hou het op een drank en een lekkere ook. Nu het toch nog veel te koud is voor de tijd van het jaar kan deze nog wel even. Als je het warm opdrinkt ga je een beetje gloeien.
Je kunt het overigens ook heel fijn als saus over b.v. roomijs kieperen. Of een bolletje roomijs in een kopje, saus erover en dan een flinke scheut sterke hete espresso.
Het mag ook over een stuk warme appeltaart. Maar in een klein glaasje en dan voorzichtig nippen is ook fijn. Een snoepje in een glas.

Roer 3 eidooiers goed los met 50 gram suiker. Verwarm 2 deciliter room tot goed warm. Als de suiker is opgelost in de eidooiers giet je er langzaam (eerst een paar eetlepels) de warme room bij terwijl je blijft roeren.
Vervolgens roer je er 2 deciliter donkere rum door. Als je het als cocktail serveert mag er een beetje verse nootmuskaat over.
En dat noem ik dus Hoppelpoppel.

KokenKoken

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *