Htipiti


Is dit geen smulbord? Ik ben dol op zo’n bord met allerlei hapjes. Dit is een Grieks smulbord.

We gaan het even hebben over de salade die tussen de olijven en de witte bonen ligt. Rechts beneden zal maar zeggen. Dat is Htipiti. Nee, geen typefout. Het heet echt zo.
Er zijn veel recepten voor Htipiti dus je kunt er eigenlijk alle kanten mee op. Maar een goeie Htipiti is altijd wel pittig. Je kunt daar verse rode pepertjes voor gebruiken of groene japaleno’s uit een pot. Dat soort pittig dus.

Neem zo’n 150 gram feta en verkruimel dat. Mengen met een eetlepel olijfolie, een theelepel citroensap, een teen knoflook (of twee), drie japaleno’s, een sjalotje en een paar zongedroogde tomaten uit olie.
Alles uiteraard heel fijngesneden. Kan ook in de keukenmachine. Goed door elkaar prakken en als het te dik is nog wat olijfolie erdoor.
Zalig pittig smeersel voor op een mooi stuk brood of als onderdeel van een bord vol met lekkere hapjes.

Published by

10 thoughts on “Htipiti

  1. Er zijn inderdaad veel varianten op het thema mogelijk 🙂 Wij maken zoiets vaak als we een kliekje feta hebben 🙂 Wanneer we geen verse pepers in huis hebben gaat er gewoon een schepje sambal of harissa door, of wat druppeltjes tabasco (hoor karin 😉

    Limoensap nemen en de hoeveelheid daarvan lekker overdrijven zorgt trouwens ook voor een heerlijke variatie 😉

  2. dank je gnoe.
    ik kan dus bij hartige hapjes blijven al heb ik niet alles in huis;-
    gedachte aan zoet spreek me nog steeds niet aan.

  3. Heerlijk recept. heb het net gemaakt.
    ik hoop dat het het avondeten haalt.
    het smaakt echt heerlijk.
    een aanrader!!!!!!!!!

  4. Heb dit laatst gemaakt als onderdeel van een mediterraan buffet en het was heerlijk. Een prima pittig smeersel, maar niet te.

  5. Misschien een rare vraag, mar wat ligt meer nog meer op je bordje?!! Ziet er allemaal zo superlekker uit!!!! 🙂

    Grietjes Debby

    1. Alles was ook even lekker. Twee soorten vis. Tzatziki en een groentesalade en natuurlijk van die grote gevulde olijven. Zalig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*