I Love Groente van Janneke Vreugdenhil

ilovegroente

Groente is gezond. Groente is lekker. We moeten meer groente eten. Er zijn echt mensen die beweren dat zij iedere dag voldoende groente eten. Dus 365 dagen per jaar. Mij lukt het niet. Wij eten veel en vaak groente want we zijn er dol op. Maar ja, je hebt allemaal weleens een patatmoment of een ik-wil-alleen-maar-pizza dag.
Mensen die van mening zijn dat groentes saai zijn hebben het boek I Love Groente van Janneke Vreugdenhil nog niet in handen gehad. Want Janneke is heel goed in het ontsaaien van groente. Nee, ik zeg het verkeerd. Janneke Vreugdenhil is altijd al goed geweest in het ontsaaien van eten maar nu heeft ze haar creative geest losgelaten op groente.

De tijd van een tot snot gekookte hap andijvie (met maizena!) naast wat glazige aardappels en een bleke bal gehakt is voorbij. Groente is bezig aan een geweldige opmars en terecht. De recepten in het boek I Love Groente zijn van een hoog smulgehalte. Wat dacht je van een Portobellaburger met avocado, tomatenrelish en gorgonzola.
Waar ik helemaal verliefd op ben is de Marokkaanse (zoete) oranjebloesem worteltjessalade. Als dessert dus hè? En de quiche (die geen quiche is) van spinazie, yoghurt en kaas is zelfs nog lekkerder dan mijn spinazietaart. Broccoli met oesterzwammen en cashewnoten uit de wok. Risotto met geblakerde prei. En zo staan er 86 heerlijkheden in dit fijne boek met mooie foto’s. Ontsaai ook je groente met Janneke Vreugdenhil. Met dit boek kun je voorlopig even vooruit. Mooi cadeau ook voor de feestdagen. Een boek waarmee je in het nieuwe jaar kunt beginnen met gezond en toch lekker te eten. Maar er nu al uit koken is ook zeer aan te raden.
Heerlijk!

Published by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *