Italiaanse kip

italiaansekip
Italiaanse kip? Kip helemaal uit Italië? Er is natuurlijk niets Italiaans aan deze kip. Gewoon een Nederlandse scharrelkip. Je kunt voor deze schotel kipfilet gebruiken maar ook kipkarbonade. De spellingscontrole wil dat ik daar kiepkarbonade van maak.  Of knipkarbonade. Heel raar.

Alles vooraf snijden en klaarzetten en dan zit deze Italiaanse kip zo in de pan en daarna kun je met een voorproefglaasje even de dag doornemen met je tafelgenoot.
We maken de schotel voor twee personen.
Kipfilet kun je heel laten of in lange repen snijden. Eerst de kip in wat olie lekker bruin braden. Uit de pan nemen en even apart houden. In dezelfde pan smoren we nu een fijngesneden (rode) ui en na een paar minuten doen we er 250 gram in plakjes gesneden champignons bij, 3 tenen knoflook uit de knijper en een courgette die we in kleine blokjes hebben gesneden.
Vervolgens doen we er een stuk of drie/vier in reepjes gesneden zongedroogde tomaatjes in en een stuk of 10 zwarte olijven. Wat fijngesneden verse kruiden zoals tijm, oregano en rozemarijn zijn heerlijk erdoor maar gedroogde kruiden mag ook. Als laatste kan er een blik tomaten (met sap) in en een half groentebouillonblokje.
Even goed omroeren en de tomaten een beetje fijndrukken en de kip kan erin. Deksel op de pan en 20 minuutjes laten prutten. We eten het met pasta en als wijn die o zo lekkere huiswijn van de Aldi, de Kaapse Pracht 2013.

Published by

3 thoughts on “Italiaanse kip

  1. Was heel erg lekker. Heb een porcinibouillonblokje gebruikt en kon het niet nalaten er een scheut witte wijn in te doen.

  2. Lekker, vooral met de olijven. Had voor ons iets pittiger gemogen, maar dat konden we zelf toevoegen. Welke pasta heb jij gebruikt?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *