Kaasrolletjes van pizzadeeg

Kaasrolletjes. Ik noem het maar kaasrolletjes. Cheese Rolls zeggen de Amerikanen. Gemaakt van pizzadeeg uit zo’n blik. Je kent die blikken wel. Er zit ook een potje tomatensaus bij. Dat gebruiken we niet dus als je veel van die kaasrolletjes maakt dan heb je op een gegeven moment genoeg potjes om een pan pastasaus mee te maken.
Tegen de tijd dat ik zo’n blik open heb moet je minimaal 10 minuten niet tegen mij praten. Dan komt de stoom uit mijn oren van kwaadheid. Het zal nooit iets worden tussen mij en die pizzadeeg c.q. croissantjes enzo blikken. Er moet altijd een mes aan te pas komen.

Maar goed, dan ligt daar zo’n langwerpig vel pizzadeeg op je plank. Even een beetje aan trekken tot het een mooie rechthoek is. Insmeren met boter. Niet denken van dat doe ik niet. Gewoon met een mes lekker dik insmeren met boter.
Bestrooien met kaas. Dik, dun, veel, weinig. Moet je allemaal zelf weten. In de lengte oprollen en randje beetje dichtknijpen. Snij de rol in stukken van zo’n 2 centimeter.
Nu moet je kiezen. Leg ze op een bakplaat (met bakpapier) een stukje van elkaar vandaan of leg ze in een ingevette ovenschaal of braadslee tegen elkaar aan. In dat laatste geval krijg je een soort breekbroodkaasrolletjesding want dan gaan ze aan elkaar vastzitten.Ā  Er zijn mensen die dat leuk vinden.

Deze keer heb ik ze op de bakplaat gebakken en er nog een behoorlijk dotje kaas overheen gestrooid. Dan zie je dus niet meer dan het een rolletje is. Als je dat weglaat en je drukt ze een beetje plat dan krijg je van die kaasbroodjes zoals je ze weleens bij de bakker ziet. Zo’n koffiebroodje maar dan met kaas.
In het midden van de oven op 180 graden en na 20 minuten kijken of ze al naar je zin zijn. Er komt wel wat boter uitgelopen maar dat geeft niks.

Variaties: Insmeren met knoflook of kruidenboter. Op de kaas ook nog heel fijngesneden uitgebakken spekblokjes of dun gesneden plakken ham leggen. Een kleingesneden bosuitje is ook heerlijk.
Experimenteer vooral met kaassoorten. Geraspte mozzarella of heel oude boerenkaas maakt een groot verschil.
Lekker bij soep. Maar ook zonder soep niet te versmaden.

KokenKoken

Published by

3 thoughts on “Kaasrolletjes van pizzadeeg

  1. Lijkt me een lekkere wintersnack! Maar, als zijnde fan van KmK, zelf een pizzadeegje maken zonder blikje is toch niet zo lastig? Karin?

    1. Nee, dat is niet zo moeilijk. Maar als ik zelf pizzadeeg maak dan maak ik er ook een pizza van. Dit is slechts een hele snelle en makkelijke en heel lekkere snack. šŸ˜‰

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *