Kaastaart met vier soorten kaas

Foto Pixabay

Op het menu stond risotto met vier soorten kaas en daarbij verse geroerbakte spinazie met knoflook. Als gevolg daarvan hadden we vier soorten kaas in huis en daar moet je toch iets mee.
Dus wat doet een mens dan? Je kunt het natuurlijk zo in je smikkel stoppen (glaasje rode wijn erbij) maar dat doen we nu eens niet.
Oven op 180 graden. Neem een dunne metalen lage taartvorm (dan wordt de bodem goed gaar) en na het invetten bekleden met bladerdeeg. Rasp de harde kazen fijn tot je zo’n 300 gram hebt. Meng deze kaas met 150 ml volle melk en vier eieren.
Eventuele zachte (blauwe) kaas doe je in dotjes op de bodem en dan het kaas/melk/eimengsel erover. Zet de vorm iets onder het midden van de oven (gare bodem en niet te bruine bovenkant) en na 45 minuten kan de salade op tafel die je bij de taart eet.
Onze kazen waren: Fontina, Emmentaler, Parmezaan en op de bodem plukjes Gorgonzola.
En de geroerbakte spinazie met knoflook had ook hier heerlijk bij gesmaakt.

Je kunt deze kaastaart ook zonder bladerdeegbodem bakken. In dat geval wordt het meer een stevige kaasomelet. Hij hoeft dan maar 30 minuten in de oven. Je kunt de taart, met of zonder bladerdeegbodem, heel goed op kamertemperatuur eten. In punten snijden en ook de volgende dag, in de lunchbox, is zo’n punt heerlijk!

Published by

7 thoughts on “Kaastaart met vier soorten kaas

  1. oh, lekker…. maar ik kan hier altijd maar een heel klein stukje van op. En ja, spinazie met knoflook! Laat ik maar gaan lunchen, het water loopt me in de mond. šŸ™‚

  2. Is er misschien iemand onder jullie culinaire kanjers, die me kan vertellen
    hoe hoog de oven temperatuur moet zijn.
    Met vr groet . Lex

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *