Laten we op de visserij drinken, zei Bill.
Goed, zei Nick, heren, op de visserij.
Op de hele visserij, zei Bill, overal.
De visserij, zei Nick, daar drinken we op.
Uit: Drie dagen storm van Ernest Hemingway
(Met dank aan W. de man van J.)
Vis en vlees gaan soms heel goed samen. Voor dit recept kun je vrijwel iedere stevige witte vis gebruiken. Probeer wat dunne stukken te bemachtigen want ze komen op elkaar te liggen. Smeer één stuk vis in met dik pesto en druppel er wat citroen overheen. Peper en zout naar behoefte. Leg de vis in een ovenschaal en wikkel er plakken rauwe ham omheen die je er gewoon onderstopt. Het hoeft niet echt een mooie rol te worden. Daarna giet je een heel klein beetje olie en witte wijn naast de vis. Lekker wat zwarte olijven en een paar kerstomaatjes eromheen.
In de oven op 200 graden. Niet afdekken en na 20 tot 25 minuten is de vis gaar. Als het te bruin wordt naar je zin dan kun je er altijd los een velletje zilverfolie overheen leggen. Wil je geen rauwe ham gebruiken leg dan gewoon wat schijfjes citroen of plakjes tomaat op de vis met pesto. Overgebleven pesto kun je overigens heel goed invriezen in kleine porties. Altijd lekker voor in soep of saus.
* grijns *
eindelijk krijgt koolvis eens echt smaak. Zelf gooi ik er mais en tomaten bij, maar dat is flink flauw. Ham dus.
karin
Echt super lekker en makkelijk te bereiden. Mijn gasten hebben werkelijk genoten.