Kaneelrolletjes

Kom ik op internet Mini Cinnamon Rolls, oftewel kaneelrolletjes tegen en dat leek mij een fijn plan. Maar ergens in mijn achterhoofd had ik het idee: “Dat kan beter!” En wat doe ik? Om jullie zo volledig mogelijk van dienst te zijn bak ik kaneelrolletjes op drie verschillende manieren.
Alles heb ik voor jullie over! Die mini-muffinvorm zat me namelijk niet lekker. Ze worden dan opgesloten en wie wil er nou opgesloten worden? Maar afijn, ik die rolletjes gemaakt in mini-muffinvormpjes en ook grote muffinvormpjes. Dat zag er zo uit:

Maar mijn briljante idee was om ze los op de bakplaat en uiteraard op bakpapier te leggen. En wat denk je? Los op de bakplaat dus. Dan zijn ze op hun allerlekkerst. Dan hebben ze namelijk de ruimte om tot volle glorie te komen.
Bovendien smelt er wat suiker tussenuit en op de bakplaat wordt dat een lekker knapperig korstje en haal je de rolletjes zo van het bakpapier af. Terwijl in de muffinvorm die gesmolten suiker ervoor zorgt dat ze vast gaan zitten.

Hoe je die dingen maakt is zo simpel dat het bijna niet te geloven is. Ik nam een blik croissantjesdeeg voor grote croissants. Maar klein kan natuurlijk ook. Het openmaken van zo’n blikje is het allermoeilijkste van dit hele recept. Peuterdepeuter. Papiertje eraf. Poef! Blikje schiet open. Als je geluk hebt. Anders moet je aan de gang met een mes.
Deeg afrollen en twee driehoekjes aan elkaar leggen. Naadje goed dichtdrukken zodat je een vierkant krijgt. Je hebt dus in totaal drie vierkanten. Die besmeer je met wat gesmolten boter. Vervolgens bestrooi je het deeg met (bruine) basterdsuiker en kaneel (hoeveelheid naar keuze) en drukt dat wat aan met de bolle kant van een lepel. Oprollen en in stukken van zo’n 2 centimeter snijden. Op de bakplaat knallen. Oven is inmiddels aangekomen op 200 graden.
Ze gaan hooguit 8 tot 10 minuten de oven in. Dus erbij blijven en goed in de gaten houden. Ze zijn snel te donker vanwege de suiker. Ik heb daarna nog wat glazuur gemaakt en dat erover gedaan. Hoeft niet. Mag wel.
Warm opeten.

KokenKoken

Published by

7 thoughts on “Kaneelrolletjes

 1. Als het net zo lekker smaakt als het eruit ziet … :-). Ga ze komend weekend proberen. Dank voor dit leuke idee!!

 2. geprobeerd. met dochter op zondagochtendvroeg. leuk & lekker!
  alleen heten het sinds die ochtend kaneelDrolletjes. giecheldegiechel

 3. Aan de gang met een mes om zo’n blikje open te krijgen? Welnee, joh! Gewoon even een (flinke) tik met ’t blikje op de rand van aanrecht of gootsteen en ze gaan open! Als je goed kijkt kun je de ‘breuklijn’ zien lopen nadat je het papier eraf gepeuterd hebt (zoek het rode driehoekje …). TIK en dan aan de 2 uiteinden pakken en tegengesteld draaien.
  Trouwens, heteluchtoven op 180 graden?
  Ik ga ze zeker proberen, met eeeh caramelglazuur? šŸ˜‰ {mijn variant op ‘jouw’ mokkaglazuur }

  1. Ja lekker caramelglazuur. Ik heb altijd ruzie met die blikjes. En hete luchtoven mag wel ietsje lager. šŸ˜‰

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *