Karbonade met appel en blauwe kaas

karbonadekaas
Foto van Flickr

Je hebt mensen die houden niet van botjes in of aan het vlees. Dat is zo handig van een karbonade. Je snijdt dat botje er gewoon af. Maar ja, kun je ook net zo goed gelijk een filetlapje nemen. Karbonades insmeren met peper en zout en snel aan beide kanten bruin bakken in de boter en doe ook wat naaldjes rozemarijn in de pan erbij. Als de karbonades een fijne kleur hebben en bijna gaar zijn dan leg je ze in een ovenschaal en schep je er wat van het bakvet met de rozemarijn overheen. Dan een eetlepel appelmoes of een paar hele dunne plakjes appel erop en wat stukjes blauwe kaas. Zet onder een hete grill tot de kaas gesmolten is.
In plaats van bakken in de koekenpan kun je karbonades ook fijn grillen in een braadslee met zo’n rekje erin. Op het laatst dan de appel en de kaas er een paar minuutjes op.
De appel kun je uiteraard ook weglaten of vervangen door plakjes peer. Heel erg lekker met aardappelpuree en broccoli of sperzieboontjes.

Published by

5 thoughts on “Karbonade met appel en blauwe kaas

  1. En nu de hamvraag: waar koop je zo’n braadslee(tje) met grilrek?
    Ik ben al ik weet niet hoe lang op zoek.

  2. @Annabee. Echt waar? Ik heb ze in alle maten. De allergrootste kocht ik bij de Lidl. De kleinere gewoon bij Blokker of keukenspullenwinkel. Vooral nu met de kerst in aantocht zullen ze wel weer overal verschijnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *