Karbonade met aubergineschotel

Van dit gerecht heb ik geen plaatje. Dat geeft niks want de beschrijving alleen is al voldoende om te watertanden. Voor vier personen marineer je vier karbonades of varkensfiletlapjes een paar uur in olijfolie, vier of vijf takjes rozemarijn en flink wat zwarte peper.
Snij 750 gram aubergines in lange dunne plakken, bestrooi ze met zout en laat ze een uur staan. Daarna droog je ze af met keukenpapier en bak ze in een koekenpan aan beide kanten bruin. Dat gaat niet in één keer en je moet regelmatig wat olie erbij doen. Leg ze na het bakken op een bord met keukenpapier om uit te lekken.

Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden en bak in dezelfde pan de karbonades of filets in hun eigen marinade lekker bruin en gaar. Leg ze in een ovenschaal, bedek ze met de plakken aubergine en strooi er zout en peper over. Klop 2 eieren met 1 eetlepel tomatenpuree en 2-3 eetlepels water. Giet dat over de aubergine en bestrooi met geraspte kaas.
Laat het in 15 tot 20 minuten mooi goudkleurig en warm worden. Lekker met aardappelpuree maar ook met pasta.

Published by

3 thoughts on “Karbonade met aubergineschotel

  1. ik heb dit eens bij mij dochter gegeten, maar dan niet met varkensvlees (want dat eten wij niet), maar met iets van het kalf. zij had de aubergineplakken gegrild (staat mooi met die grillstrepen). inderdaad een heerlijk gerecht!

  2. Zelf zat ik ook nog te denken aan een ondergrond van rul gebakken pittig gehakt in plaats van varkensvlees. Maar zelfs helemaal zonder vlees zal het lekker zijn?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *